Maldegem
Meetjesland
Datum: 07/11/2009 20:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Sterk Eeklo wint derby bij Maldegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sterk Eeklo wint derby bij Maldegem
Foto: © SC

Een glunderende Maldegemse kassier kon niet vermijden dat zijn team het onderspit moest delven in de Meetjeslandse derby. De honderden supporters zorgden voor een sfeervolle beleving en zagen hoe Eeklo verdiend de punten naar zich toe trok.

Beide teams bouwden een vrij lange studieronde in zodat we bijna een kwartier moesten wachten op het eerste gevaar. Een knal van Sam Van Moorhem zoefde nipt naast. Rond het halfuur ging een afwijkend schot van Diego Van Wingen aan de verkeerde kant van de paal buiten. Op slag van rust kon Jeffrey De Vlieger een vlam van Van Wingen slechts uit de baan halen. De goed gevolgde Sam Van Moorhem bezorgde zijn ploeg en zichzelf een mooi verjaardagscadeau.

Na de koffie voerde Maldegem de druk op en Bjorn Van Avermaet moest zich in de kijker spelen op een knal van Willem Buelens. Aan de overzijde katapulteerde Jochen De Palmenaer het leder in de armen van De Vlieger. De bezoekende verdediging gaf geen krimp en Eeklo zocht de counter. Van Moorhem bediende Van Wingen die de paal liet trillen. Jaon Avoki had de rebound maar binnen te tikken. Bij Maldegem voelden ze de bui al hangen en het werd nog erger. Uitblinker Diego Van Wingen veinsde de vrijstaande Kjell Decock aan te spelen, zocht en vond zelf het gaatje en de thuisploeg lag knock-out. Glenn De Ham speelde een voortreffelijke partij tegenover Rieno Van Oost en daarmee werd de Maldegemse aanval grotendeels monddood gemaakt. Kort voor het einde kon de thuisploeg toch nog milderen toen Jeffrey Van Rie een individuele actie succesvol afsloot.

Door deze overwinning blijft Eeklo meedraaien in de top, terwijl Maldegem lichtjes de rol moet lossen. En als het goed is mag het ook gezegd: Andy Strobbe, Thierry Ribbens en Johan De Decker werden geroemd om hun voortreffelijke leiding.

 

KSK Maldegem: De Vlieger, Damme, Lippens, Bulens (74' Feys), Moreels (84' Ingels), Calsijn, Van Kerschaver, Van Landschoot, Minnaert, Van Oost, Van Rie

 

KFC Eeklo: Van Avermaet, Van de Voorde, Piessens, Gueye, Schotte, Van Moorhem, Van Wingen (85' Kandrouchi), Avoki (77' Decock), Van Praet, De Ham, De Palmenaer (89' Van den Berghe)

 

Doelpunten: 42’ Van Moorhem 0-1; 68’ Avoki 0-2; 77’ Van Wingen 0-3; 88’ Van Rie 1-3

Gele kaarten: 74’ Van Wingen