Grembergen
Appelterre-Eichem
Datum: 03/01/2010 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadion Grembergen
Appelterre co-leider na winst bij Grembergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre co-leider na winst bij Grembergen
Foto: © SC

Op een compleet ondergesneeuwd veld bleek Appelterre-Eichem een maat te groot voor Grembergen. Bij de thuisaanhang was er heel wat commotie rond het optreden van een assistent en de nieuw ingevoerde spelregels van de scheidsrechter.

Al vroeg in de match ging de bal op de stip na handspel van Davy Cardon. Philip Govaert ranselde de penalty van Bram Schiettecatte uit zijn doelvlak. De technische bagage van Appelterre dwong Grembergen achteruit. Kort voor het halfuur werd een schot van Bart Evens afgeblokt en viel voor de voeten van Bart De Durpel. De bezoekende draaischijf deponeerde de bal in de benedenhoek. Govaert hield zijn team in de running toen Steve Van den Brande een hoekschop in één tijd op de slof nam. De Durpel knalde op de hand van Jurgen Van der Vreken en assistent Stadius besliste dat het een strafschop was. Schiettecatte liet dit keer de kans niet liggen.

 

Beide ploegen kwamen opgeladen uit de kleedkamers. Govaert ging goed plat op een vlam van De Durpel. Seconden later dwong Schiettecatte de thuisportier tot een nieuwe parade. Aan de overzijde moest Tim Hélin een schot van Stijn Quintelier in twee tijden onschadelijk maken. Even later draaide Quintelier een vrijschop centimeters over de lat. Kort na het uur keek iedereen verweesd en onbegrijpend naar scheidsrechter Tuytschaever. Zonder dat er iemand in de buurt was kreeg doelman Govaert in één beweging 2x geel + rood voor de neus. Farid Goreishvand kwam tussen de palen en mocht zich direct tonen. Met een knappe save devieerde hij een vrije trap van De Durpel uit zijn doelvlak. Andres De Glas trok alleen op avontuur maar knalde onbesuisd naast. Met nog enkele minuten op de teller mochten de boeken definitief toe. Een afgeweken schot van Jens Kiekens verdween in de netten.

 

Grembergen: Govaert, Ydens, Vanherpe (63’ Goreishvand), Baeyens, Waegeman, Audenaert (55’ Wuytack), De Prins, Michiels, Quintelier, Van der Vreken (61’ Windhey), Cardon

 

Appelterre: Hélin, Vermeulen (78’ Vaal), Standaert, Moulart, Vandenbrande, De Glas, Schiettecatte (70’ Van Herreweghe), Vermeerschen, Alexander, De Durpel (75’ Kiekens), Evens

 

Doelpunten: 27’ De Durpel 0-1; 44’ Schiettecatte 0-2; 86’ Kiekens 0-3

 

Kaarten: geel Cardon, Van der Vreken, Ydens, Baeyens. Rood: Govaert (2x geel)