Kruibeke J.Vl.
Maldegem
Datum: 14/03/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stadion Kruibeke
Leider Meldegem onderuit in Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Leider Meldegem onderuit in Kruibeke
Foto: © SC

Jong Vlaanderen heeft met verve de collectieve offday van vorige week uitgewist. De inhaalwedstrijd van speeldag 17 is dan ook uitgedraaid op een sisser voor Maldegem dat terug leider af is.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. Jurgen De Maayer was attent op een schot van Rieno Van Oost. Aan de overzijde moest Sander Cools een voorzet van Michiel Noeninckx in hoekschop koppen. Ward Vertonghen kopte de corner nipt naast de kruising. Beide ploegen bouwden heel wat voorzichtigheid in en pas rond het halfuur kwam er terug animo. Nick Pieters bleek een paar centimeter te klein op een voorzet van Davy Van Moortel. Vertonghen kopte een voorzet van Ladi Kuyé naast de winkelhaak. Toen Johan Segers even later heft hoofd vond van Ward Vertonghen had Jeffrey De Vlieger geen verhaal.

Kruibeke ging na de koffie op zijn elan door en Segers bediende Pieters die onbesuisd over vlamde. Pieters ging aan de haal en bediende Pieter Martens die mooi binnentikte maar werd afgevlagd. Aan het uur kon Maldegem zich tonen. Een schot van Van Oost ging centimeters naast. Jens Lammertijn kon gepast uitkomen vóór de aanstormende Vertonghen. Even later kopte de thuisspits een hoekschop op de dwarsligger. Arne De Smet vlamde een teruglegger meters naast. Steven Verstraeten stuurde Pieters diep maar David Moreels kon onheil voorkomen. Met nog een kwartier op de klok ging De Maayer gepast plat op een schuiver van Van Oost. In blessuretijd schilderde Kuyé een vrije trap op het hoofd van Ward Vertonghen en die kopte de eindstand op het bord.

KJV Kruibeke:De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Kuyé, Vertonghen, Martens (82’ Schippers), Lenjou, Segers, De Wolf, Pieters. Res: Royers, Claessens, Moorthamer

KSK Maldegem:Devlieger (46’ Lammertijn), Vyncke, Bulens, Moreels, Calsijn, Van Kerschaver, Van Landschoot, Cools (82’ Van Hulle), Van Oost, Van Rie, De Smet. Res: Damme, De Muynck

Doelpunten:42’ en 91’ Vertonghen 1-0 en 2-0

Gele kaarten:79’ Van Kerschaver