Jong Lede
Ninove
Datum: 03/01/2010 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Gemeentelijke Sportterrein Lede
Sterk Ninove wint bij Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sterk Ninove wint bij Jong Lede
Foto: © SC

Slechts heel even kon Jong Lede de indruk wekken de punten te kunnen thuishouden. Toen Ninove op kruissnelheid kwam was Lede er aan voor de moeite.

De thuisploeg nam het eerste initiatief maar De Grauwe mikte te hoog. Polfliet schilderde de bal op het hoofd van Klaas Van den Bossche en Lede mocht juichen. Lang duurde de vreugde niet want bij de eerstvolgende tegenstoot knalde Nechelput de bordjes gelijk. Lede kwam de opdoffer niet te boven en moest rekenen op een sterke Heiremans. Toen Sonck in de fout ging trapte De Cooman zijn ploeg op voorsprong van op de stip. Op slag van rust diepte Torrekens de bezoekende voorsprong verder uit.

Jong Lede zocht direct naar de aansluiting maar Uyttenhove en Vermeir konden de kansen niet verzilveren. Op miraculeuze wijze pakte Callebaut een kopbal van Van den Bossche. De thuisploeg kreeg het deksel op de neus toen De Cooman zijn 2de penalty binnentrapte na handspel van Polfliet. Lede zat nu helemaal op de knieën al kon Van Caelenberg nog milderen toen hij een terugkaatser van Uyttenhove in doel deponeerde.

Jong Lede: Heiremans, De Grauwe, Dhondt, Van Den Bossche, Vermeir, De Saedelaere (75’ Schouppe), Uyttenhove, De Thaey, Govaert, Polfliet en Bovendaerde (64’ Van Caelenberg).

VK Ninove: Callebaut, Perreman, Boeykens, Deraeve, Sonck, Beerens, De Cooman (90’ Steenhout), Nechelput (77’ Van Poelvoorde), Torrekens (70’ Timmermans), Noël-Dero en Goubert.

Doelpunten: 12’ Van Den Bossche 1-0, 14’ Nechelput 1-1, 41’ De Cooman 1-2, 45’ Torrekens 1-3, 63’ De Cooman 1-4 en 78’ Van Caelenberg 2-4.