Maldegem
Kruibeke J.Vl.
Datum: 05/09/2009 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Maldegem wint in topper van Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Maldegem wint in topper van Kruibeke
Foto: © SC

Beide ploegen wonnen hun eerste wedstrijd en wilden daar uiteraard een vervolg aan breien. De talrijke toeschouwers kregen dan ook een topmatch voorgeschoteld, beslecht in het voordeel van de thuisploeg.

Ondanks het ontbreken van enkele basispionnen was Kruibeke zeker niet naar Maldegem afgezakt om zich in te graven. De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar. Een krulbal van Nick Pieters ging naast de verste kruising. Even later moest Ricky Begeyn plat op een vlam van Mario Verbraeken. Aan de overzijde kwam Rieno Van Oost oog in oog met Jurgen De Maayer. De bezoekende goalie had een uitstekende reflex in huis. Toen Van Oost opnieuw door de buitenspelval glipte werd hij aangetikt en scheidsrechter Strobbe aarzelde niet. Van Oost zette zelf de penalty feilloos om. Kruibeke gaf druk op de thuisverdediging maar echte kansen leverde dat niet op. Bovendien was het steeds oppassen geblazen met het Maldegemse goudhaantje in de buurt. Kort na het halfuur tikte Van Oost een voorzet aan de 1ste paal naast. Iets later speelde hij Arne De Smet vrij. De Maayer voorkwam onheil. Op slag van rust zette Jong Vlaanderen een collectieve aanval op. Steven Verstraeten schoof de bal in de voeten van Nick Pieters en de bordjes hingen gelijk.

Kruibeke kwam het felst uit de kleedkamers. De vrijgelaten Johan Segers knalde een voorzet van Verbraeken in de wolken. Onmiddellijk daarna was er enig geharrewar langs de zijlijn. Het leder werd centraal weggetrapt in de voeten van Rieno Van Oost. Een korte draai en het thuispubliek mocht juichen. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en Maldegem mocht de geliefkoosde snelle counter spelen. Tom De Wolf kon Van oost nog net afblokken en een voorzet van De Smet ging aan iedereen voorbij. Begeyn moest zich van zijn beste kant tonen op een schot van Verbraeken. Met nog een kwartier op de teller bood Van Oost een open kans aan David Van Kerschaver maar die knalde onbesuisd over. Van Oost legde af voor De Smet maar De Maayer stond pal. Ook toen De Smet alleen aan de haal ging lag de bezoekende portier in de weg. In blessuretijd moest De Maayer zich toch gewonnen geven. De knal van Van Oost strandde op de paal, viel terug bij de thuisspits en nu bleek de deklat een dwarsligger.

Maldegem: Begeyn, Vyncke, Bulens, Moreels, Calsijn, Van Kerschaver (85’ Van Hulle), Van Landschoot (88’ Hoste), Cools, Van Oost, Van Rie (90’ Feys), De Smet

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis (60’ Deckers), Vertonghen, Martens (77’ Lenjou), De Wolf, Segers, Pieters

Doelpunten: 23’ Van Oost 1-0; 44' Pieters 1-1; 48' Van Oost 2-1

Gele kaarten: 60’ Van Kerschaver; 92’ Verstraeten