Terjoden-Welle
Voorde SV
Datum: 05/09/2009 18:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Sportpark Terjoden
Voorde wint derby bij Terjoden-Welle
Gentil Dossche
| 0 reacties
Voorde wint derby bij Terjoden-Welle
Foto: © SC

Voorde blijft het goed doen in de beginfase van het seizoen. Het team van David Collyns graaide de drie punten mee in het sportpark. Beide ploegen hielden elkaar van bij de aftrap in evenwicht.

Veel kansen waren er aanvankelijk niet te zien tot Sven Evrard hard uithaalde. Zijn knal spatte uiteen op de lat. Aan de overkant haalde Ben De Jonge met klasse een vrije trap van Yves Bellon uit de winkelhaak. De rebound van De Meester werd van de lijn geveegd. Beide keepers lieten trouwens prachtige dingen zien waardoor de score aan de rust onveranderd bleef. Asselman kreeg nog een kans voor de bezoekers maar Glenn De Backer was paraat. De Jonge tikte een geplaatste kopbal van Yannick De Rouck tegen de dwarsligger.

Na de koffie trok Terjoden het initiatief naar zich toe. Bellon pakte opnieuw uit met een straffe vrije trap. Dit keer duwde De Jonge in hoekschop. Op voorzet van Van Acker kwam Jelle De Roeck een stapje te kort om in te tikken. Voorde beperkte zich tot countervoetbal. Asselman kwam dicht bij een treffer en ook Van De Pontseele geraakte niet voorbij De Backer. Een kwartier voor tijd viel dan toch de goal. Op een voorzet van Evrard kon Kenneth Asselman de bal in de verste hoek deviëren. De thuisploeg zette een slotoffensief in met kansen voor De Paepe en De Rouck. De counters van Voorde, met Asselman opnieuw in de hoofdrol, waren gevaarlijk maar De Backer bleef attent.


V
olgende week wacht SKTW opnieuw een derby op het veld van Jong Lede. SV Voorde ontvangt dan Evergem Center.

SK Terjoden-Welle: G. De Backer, De Paepe, Van Den Branden, De Meester, Bellon, J. De Backer, De Roeck (69’ De Mol), Van Acker, Malfroid (46’ De Swaef), De Rouck, Dooremont (81’ De Coen)

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Hecke, Van De Pontseele (89’ Stevens), Leirens, Evrard, Delplace (60’ De Meyer), Lammens, Van Herreweghe, Guillemaere, Asselman (82’ De Durpel)

Doelpunt: 77’ Asselman 0-1

                             

Geel: Van Hecke; Lammens; Van Acker; Moreels