Voorde SV
Kruibeke J.Vl.
Datum: 21/03/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Frans Groeninckstadion
Kruibeke onderuit in Voorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke onderuit in Voorde
Foto: © SC

Wie scoort wint! Een vaak gehoorde uitspraak en ook vandaag was deze van toepassing. Na een wat flauwe eerste helft benutte Voorde zwak uitverdedigen bij Kruibeke en hield de punten thuis.

Jong Vlaanderen nam het eerste initiatief en Ben De Jonge moest plat op een schot van Pieter Martens (2’). Door gebrek aan lef en durf zat de match op slot. Dieter Guillemaere verzuimde zelf te trappen en weg was de kans (17’). Ladi Kuyé vond het hoofd van Nick Pieters maar die kopte te zwak (23’). Even later was de thuisgoalie attent op een strakke voorzet van Ward Vertonghen. Sven Evrard vlamde een afvallende bal over (34’). Op slag van rust haalde Davy Van Moortel een kopbal van Kenneth Asselman van de lijn.

Onmiddellijk na de pauze kreeg Kruibeke een eerste zware verwittiging. Didier Lenjou verslikte zich en Asselman knalde op de paal. Toen de bezoekende verdediging opnieuw krasselde was opportunist Asselman er als de kippen bij om zijn 19de binnen te tikken. Kruibeke reageerde maar zowel een kopbal als een schot in het pak werden van de lijn geveegd (55’). Kuyé trapte overhoeks nipt naast (57’). Igmar De Durpel kopte te zwak (58’) en viseerde nadien het zijnet (64’). Evrard dwong Jurgen De Maayer tot een knappe parade (66’). De volkomen vrijstaande Johan Segers kreeg dé kans om gelijk te stellen maar vlamde onbesuisd naast (67’). Aan de overzijde kon De Maayer met de vingertoppen een poging van Evrard doen afwijken. De bezoekende portier stuurde Pieters diep en ook hij knalde de gelijkmaker in de wolken (75’). Asselman glipte door de buitenspelval en schoof het leder voorbij de verste paal (78’). Na rommelig verdedigen bij de thuisploeg tikte De Durpel de bevrijdende treffer tegen de netten. In de slotfase moest De Maayer zich nog reppen op een wegspringende bal van Van Moortel.

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Hecke, Leirens, Evrard, Van Cauwenberghe, Delplace, Van Herreweghe, Guillemaere, Asselman, De Durpel (82’ Lammens).

KJV Kruibeke:De Maayer, Noeninckx (79’ Vierbergen), Van Moortel, Verstraeten, Theunis, Kuyé, Vertonghen, Martens (61’ Verbraeken), Lenjou, Segers, Pieters.

Doelpunten:54’ Asselman 1-0; 82’ De Durpel 2-0

Gele kaarten:De Maayer, Verstraeten, Kuyé