Kruibeke J.Vl.
Jong Lede
Datum: 28/03/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke blijft aanklampen na winst tegen Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke blijft aanklampen na winst tegen Lede
Foto: © SC

In een gelijkopgaande eerste helft wist Kruibeke zijn kansen te verzilveren. Ook na de rust kon het aanvallend onmondige Lede geen vuist maken.

Na een zeer lange studieronde moesten we tot halfweg de eerste helft wachten op een paar halve kansen. Johan Segers kopte een voorzet over en Kevin De Coen kon onvoldoende kracht zetten bij een geharrewar voor doel. Jong Vlaanderen klom op voorsprong toen Segers een vrije trap op het hoofd van Mario Verbraeken schilderde. Jong Lede reageerde maar had pech toen Gregory De Grauwe het leder op de paal poeierde. Op slag van rust kon Ward Vertonghen de bal door het centrum steken en Nick Pieters nam Stein Van den Abbeele te grazen.

Ook in de tweede helft was het lang wachten op beweging. De Coen stiftte een bal nipt naast (58’). Aan de overzijde had Van den Abbeele een beenveeg in huis op een schot van Pieters. Uitblinker Ladi Kuyé knalde even later naast. Joel Polfliet draaide een vrijschop richting winkelhaak maar Jurgen De Maayer gaf geen krimp. Tim Vierbergen vlamde niet zo ver naast. Pieters schoof het leder onder Van den Abbeele maar aan de verkeerde kant van de paal. Even later trapte de vrijgespeelde Pieters de bal onbesuisd in de wolken. Een misverstandje achteraan bij Lede op een voorzetschot van Vierbergen kon nog net van de lijn worden geveegd.

Door deze zege blijft Kruibeke in de running voor een eventuele eindronde en kan daarbij geholpen worden door … Jong Lede dat nog de nummers 2 en 3 ontmoet.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Noeninckx (33’ Vierbergen), Van Moortel, Verstraeten, Theunis (62’ De Wolf), Kuyé, Vertonghen, Lenjou, Segers, Pieters (81’ Schippers)

Jong Lede:Van den Abbeele, Heuvinck, De Grauwe, Dhondt, Van den Bossche (62’ Verhofstadt), De Saedelaere, Brantegem, De Coen, Govaert, Polfliet, Bovendaerde (71’ Van den Steen)

Doelpunten:35’ Verbraeken 1-0; 45’ Pieters 2-0

Gele kaarten:Polfliet; Bovendaerde