Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion Grembergen
Grembergen laat Waarschoot verweesd achter
Gentil Dossche

Met nog minder dan een kwartier voor de boeg leek Waarschoot af te stevenen op een zuinige overwinning bij Grembergen. De thuisploeg bleef er in geloven en dat loonde.

In de eerste helft voerden de bezoekers het hoogste woord maar de deklat en thuisportier Govaert hielden Waarschoot van een voorsprong.

Ook in de tweede helft waren de echte doelkansen eerder schaars. Toen D’Hooghe kort voor het einde toch een opening vond vocht Grembergen direct terug. Invaller Waegeman glipte door de buitenspelval en Autekie had geen verhaal. De thuisploeg voelde dat er nog meer in zat en Bosteels vlamde de voorsprong in de benedenhoek. Waarschoot nam nu risico’s en die werden afgestraft. Quintelier en opnieuw Waegeman diepten de score uit in blessuretijd.

Grembergen: Govaert, G. Ydens, Windhey, Baeyens, Bosteels, Quintelier, Wuytack( 60’ Audenaert), Colman, Van Der Vreken (65’ Waegeman), Michiels (80’ Buyle), Cardon.

Waarschoot: Autekie, Van Hyfte, Versichel, De Wulf, De Zutter, Andries, D’Hooghe, Cornelis, Roman, Poppe (80’ Tahzima), De Buyser

Doelpunten: 80’ D’Hooghe 0-1, 85’ Waegeman 1-1, 87’ Bosteels 2-1, 91’ Quintelier 3-1, 93’ Waegeman 4-1.

Rode kaarten: Baeyens, Andries (beiden 2 maal geel).