Meetjesland
Grembergen
Datum: 17/10/2009 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Stedelijk Voetbalstadion Eeklo
Sluw Grembergen wint bij leider Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Sluw Grembergen wint bij leider Eeklo
Foto: © SC

In eigen huis zag Eeklo de droom van de eerste periodetitel voorlopig aan zijn neus voorbijgaan. De thuisploeg overklaste Grembergen maar vergat dat men moet scoren om te winnen. De uitgekookte bezoekers deden dat wel en Eeklo bleef met een kater achter.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Steven De Maesschalck een dot van een kans maar geraakte niet voorbij Philip Govaert. Eeklo drukte de bezoekers met de rug tegen de muur maar de verdediging gaf geen krimp. Grembergen loerde op de counter en Bjorn Van Avermaet moest in de voeten van Mario Colman. Ook Stijn Quintelier noopte de thuisportier tot een schitterende tussenkomst. Aan de overzijde lieten Jochen De Palmenaer en Diego Van Wingen wenkende kansen onbenut. Op slag van rust moest Van Avermaet zijn mouwen opstropen om een schot van Jorn Audenaert onschadelijk te maken.

 

Zelfde spelbeeld na de koffie met een drukkende thuisploeg en een afwachtend Grembergen. De eerste echte kans was meteen een goede. Jochen De Palmenaer verlengde een schot van Joan Avoki tegen de bezoekende netten. Eeklo bleef de bovenhand voeren maar kansen kwamen daar niet uit. Bij een vrije trap schilderde Quintelier de bal op het hoofd van de vrijstaande Geert Ydens en de bordjes hingen gelijk. Consternatie bij de thuisploeg en het werd nog erger. Glenn Deham ging in de fout en de bal op de stip. Geert Ydens knalde de penalty onhoudbaar binnen. Eeklo kon nog wel dreigen via Avoki en Van Moorhem maar scoren zat er niet meer in.

 

KFC Eeklo: Van Avermaet, Van de Voorde (72' De Cock), Deham, Schotte (86' Piessens), Van Praet, Guyé, De Maesschalck, De Palmenaer, Van Moorhem, Van Wingen, Avoki.

 

SK Grembergen: Govaert, G. Ydens, Vanherpe (78' De Prins), Windhey, Waegeman, Bosteels (90' Buyle), Colman (43' Wuytack), Audenaert, Michiels, Quintelier, Cardon.

 

Doelpunten: 54’ De Palmenaer 1-0; 68’ en 82’ G. Ydens 1-1 en 1-2

 

Gele kaarten: De Maesschalck; Schotte; Deham