Terjoden-Welle
Maldegem
Datum: 18/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden stuurt titelfavoriet Maldegem wandelen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden stuurt titelfavoriet Maldegem wandelen
Foto: © SC

Een uitgekookt Terjoden-Welle nam de maat van het door velen als titelfavoriet getipte Maldegem. De bezoekers hadden veldoverwicht maar de thuisploeg benutte de counter.

Maldegem tekende voor de eerste kansjes. Rieno Van Oost knalde naast het doel en ook een kopbal ging de mist in. Aan de overzijde was Ricky Begeyn attent op een schot van Gregory De Mol. Terjoden-Welle liet het meeste balbezit aan de bezoekers en rekende op enkele scherpe counters. Gerdi De Meester zette perfect voor en Jeroen De Backer bracht de thuisploeg op voorsprong. Een vlam van Willem Bulens vloog over.

Zelfde spelbeeld na de rust. Net voor het uur was de match gespeeld. David Van Caenegem rondde een actie van De Mol perfect af. De betere kansen bleven voor de thuisploeg. Yannick De Rouck mikte een volley over. Even later ging Begeyn gepast in de voeten van dezelfde De Rouck. Maldegem geraakte niet verder dan een paar halve kansen.

Volgende week maakt SKTW de verplaatsing voor de derby om de leidersplaats naar Appelterre. Maldegem ontvangt dan op eigen veld Evergem.

SK Terjoden-Welle: G. De Backer, De Paepe, Van Den Branden, De Meester, J. De Backer, Van Caenegem (66’ De Roeck), Moock (77’ De Coen), De Mol (85’ Van Acker), De Swaef, De Rouck, Dooremont


SK Maldegem: Begeyn, Lippens (63’ Van Landschoot), Bulens, Moreels, Calsijn, Van Kerschaver, Minnaert, Cools, Van Oost, Van Rie (73’ Van Hulle), De Smet (82’ Vyncke)

Doelpunten: 32’ J. De Backer 1-0; 59’ Van Caenegem 2-0

Geel: De Meester, J. De Backer, De Roeck