Waarschoot
Kruibeke J.Vl.
Datum: 18/10/2009 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Waarschoot
Kruibeke haalt driepunter bij Waarschoot
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke haalt driepunter bij Waarschoot
Foto: © SC

Vooral in de eerste helft zette Kruibeke de thuisploeg onder druk. De bezoekers vergaten daarbij enkele open doelkansen af te werken. Waarschoot vocht na de rust terug maar moest toch het onderspit delven.

Na de gebruikelijke studieronde kwam de eerste echte kans op naam van Jong Vlaanderen. Nick Pieters zette een dubbelpas op met Ward Vertonghen en verscheen alleen voor Frederique Autekie. De jonge aanvaller vlamde onbesuisd over. Waarschoot reageerde en Jurgen De Maayer moest in de voeten van de diepgestuurde Filip Cornelis. Bij een vrije trap bokste Autekie een kopbal uit zijn doelvlak. De thuisportier was echter kansloos op de rebound van Pieter Van de Manacker. Amper enkele minuten later was het bijna opnieuw prijs voor de bezoekers. Pieter Van Hyfte kon een schot van Pieters van de lijn vegen. Beide ploegen zochten naar adem tot Thomas De Wulf moest opruimen voor de aanstormende Ladi Kuyé. Vertonghen bediende Pieters maar die vergat de voorsprong uit te diepen toen hij Autekie wou omspelen in plaats van te scoren.

Ook na de rust voerden de bezoekers het hoogste woord. Vertonghen kapte Autekie uit en bediende de vrijstaande Van de Manacker. De bezoekende kapitein vlamde staalhard op de paal. Even later kon de thuisportier met de voet redden voor Vertonghen gevaarlijk werd. Waarschoot schoot eindelijk wakker. De Maayer had een goede save nodig op een voorzetschot van Cornelis. Wesley Versichel vlamde een afvallende bal nipt naast. Met nog een kwartier op de klok verlengde Pieters een voorzet van Vertonghen op Autekie. Vertonghen stuurde Pieters diep en Autekie was verslagen. De bezoekende aanvaller katapulteerde het leder echter op de kruising. De thuisploeg kreeg meer balbezit maar open doelkansen leverde dat niet op. Kruibeke loerde op de counter en Vertonghen zonderde Andy Deckers af. De invaller aarzelde te lang en weg was de kans. Davy Theunis stuurde Vertonghen diep maar die week te ver naar buiten. In blessuretijd kopte Klaus De Buysser in de handen van De Maayer.

Al bij al een verdiende overwinning van de bezoekers waarbij de score flink had kunnen oplopen. Volgende week is Kruibeke gastheer voor Eeklo, terwijl Waarschoot naar Kemzeke trekt.

Waarschoot: Autekie, Van Hyfte (72’ Tahzima), Versichel, De Wulf, De Zutter, Lootens (72’ Vervynck), D’Hooge, Cornelis, De Buysser, Roman, Jacquemain (83’ Speeckaert)

KJV Kruibeke: De Maayer, Verbraeken, Van Moortel (60’ Noeninckx), Verstraeten, Theunis, Kuye, Vertonghen, Van de Manacker (76’ Deckers), Lenjou, Segers, Pieters (82’ De Wolf)

Doelpunt: 15’ Van de Manacker 0-1

Kaarten: geen