Kruibeke J.Vl.
Bellem SK
Datum: 07/11/2010 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Kruibeke een maat te groot voor Bellem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke een maat te groot voor Bellem
Foto: © SC

Een fris van de lever spelend Kruibeke heeft, met haast sprekend gemak, duidelijk afstand genomen van een moedig Bellem. Het opgelegde tempo was voor de bezoekers niet te volgen.

Jong Vlaanderen schoot als een wervelwind vooruit en bij Bellem was het direct pompen of verzuipen. Een knal van Johan Segers ging via een verdediger in hoekschop. Ward Vertonghen vlamde op Arne Coeck en even later deed Nick Pieters hetzelfde. Toen Steven Vangeneugden de bal in de loop van Pieters schoof mocht Coeck zich meteen omdraaien (6’). Kruibeke ging meteen door op zijn elan. Coeck moest plat op een voorzetschot van Vertonghen en Soufiane El Mokhtari kopte een voorzet van Roy Penneman op de bezoekende goalie. Bellem stak even de neus aan het venster maar Lander De Zutter kreeg een voorzet niet onder controle. Penneman stuurde Vangeneugden diep en die verdubbelde de voorsprong (20’). Coeck was attent op een verre knal van Segers en El Mokhtari besloot een individuele actie nipt naast. Toen Vertonghen de bezoekende doelman had uitgespeeld kon Laurens Boone het schot van Pieters nog net wegkoppen. Aan de overzijde had Jurgen De Maayer wat last om een verre voorzet van De Zutter over te tippen. Onmiddellijk nadien kopte Vertonghen een voorzet op de lat. Phil Canoot kreeg dé kans op de aansluitingstreffer bij een knappe doorsteekpas maar geraakte niet voorbij De Maayer. Op slag van rust schoof de klaarkijkende Vertonghen de bal in de loop van Pieters en die vlamde zijn 2de van de dag binnen.

Bellem kwam het snedigst uit de kleedkamers maar De Maayer was attent op een kopbal van De Zutter en een knal van Frederic De Vogelaere. Kruibeke nam terug het heft in handen en Vertonghen kopte een hoekschop naast. Jonas Van Landschoot dwong De Maayer tot een knappe parade. Met een nieuwe sublieme voorzet loodste Vertonghen uitblinker El Mokhtari door de buitenspelval en die miste niet (69’). Amper 2 minuten later waren de rollen omgekeerd. El Mokhtari bediende Vertonghen met de buitenkant voet. De thuisspits katapulteerde het leder op de kruising. Net voor affluiten schilderde Pieter Van de Manacker de bal op het hoofd van Davy Van Moortel en de forfaitcijfers stonden op het bord.

Volgende zondag trekt Kruibeke naar Opstal en is Bellem gastheer voor Evergem.

Kruibeke:De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten (80’ Lenjou), Vangeneugden, Haxhiaj (85’ Meirsman), Vertonghen, El Mokhtari (73’ Van de Manacker), Penneman, Segers, Pieters.

SK Bellem: Coeck, Boone, Vyncke, De Meulemeester (46’ Dombrecht), Van Landschoot, Van de Voorde, De Zutter (61’ Cnudde), De Vogelaere, Canoot, Bral, Browaeys, (46’ D’hoedt).

Doelpunten:6’ Pieters 1-0; 20’ Vangeneugden 2-0; 44’ Pieters 3-0; 69’ El Mokhtari 4-0; 90’ Van Moortel 5-0

Gele kaarten: Browaeys, Dombrecht, Van de Voorde, Vyncke