Meetjesland
Eendracht Opstal
Datum: 06/11/2010 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 11
Opstal wint nu ook in Eeklo
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal wint nu ook in Eeklo
Foto: © SC

Eendracht Opstal blijft drijven op een hoog niveau en ontpopte zich opnieuw als een sterk geheel op verplaatsing. Bij gastheer Eeklo draait het niet meer zoals voorheen en al vroeg lag de match in een definitieve plooi.

De bezoekers gingen vrank en vrij hun kans en bij de eerste hoekschop was het raak. Glenn Deham kon een schot nog van de lijn halen maar Kim Carlier prikte de rebound tegen de netten. Eeklo reageerde met een schot richting winkelhaak van Deham. Met een karpersprong haalde Benjamin Haentjens de bal uit de kruising. Ook Kevin Frechier vond de bezoekende goalie op zijn weg. En zelfs van op de stip lukte het niet voor de thuisploeg. Rodji Ben Ahmed miste de unieke kans op de gelijkmaker en werd meteen vervangen. Eeklo was nu helemaal het Noorden kwijt en Soufriane Zahriou verdubbelde de bezoekende voorsprong na verdedigend mistasten.

De eerste kans na de pauze was voor Ian Dhaese maar opnieuw lag Haentjens in de weg. Opstal nam direct over en Zahriou liet Bjorn Van Avermaet geen kans. Match gespeeld al probeerde Eeklo nog een vuist te maken. Frechier kopte rakelings naast en even later ging de bal terug op de stip. Dhaese trapte beheerst in de benedenhoek. Opstal was niet aangeslagen en even later frommelde Kevin Harnie de bal opnieuw tegen de netten. In het slot stuitte Tim Van Driessche op Haentjens en viseerde Dhaese de paal maar de score wijzigde niet meer.

Zaterdag trekt Eeklo op zoek naar eerherstel bij Ninove en zondag is Opstal gastheer voor Kruibeke.

Eeklo: Van Avermaet, Deham (56' Van Moorhem), Schotte, Van Loo, Vandercruyssen (74' De Jaeger), Gueyé, De Maesschalck, Van Driessche, Ben Ahmed (21' Dhaese), Frechier, Lootens.

Opstal: Haentjens, De Maeyer, Van der Elst, Rottiers (87' El Boudati), De Pauw (81' Aeti), Zahriou, Mertens (74' Van Hoomissen), Carlier, Haegeman, Harnie, Deleau.

Doelpunten: 5‘Carlier 0-1; 26‘ en 47‘ Zahriou 0-2 en 0-3; 63‘ Dhaese 1-3; 69‘ Harnie 1-4

Gele kaarten: Van der Elst; Haentjens; Mertens