Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 13
Evergem kan niet stunten bij Kruibeke
Gentil Dossche

Was de eerste helft amper het aankijken waard, dan schrok Kruibeke pas wakker nadat Evergem op voorsprong was geklommen. Na de gelijkmaker gingen bij de bezoekers de kopjes naar beneden.

Op het eerste gevaar werd meer dan een kwartier gewacht. Davy Van Moortel verscheen afgezonderd voor Tim Hélin maar kon niet afwerken. Aan de overzijde ranselde Jurgen De Maayer een schot van Koen Van de Sompel uit zijn doelvlak. Tom Persan kopte nipt naast en Nick Pieters kopte over.

Kort na de pauze benutte Persan een geharrewar voor doel om de bezoekers op voorsprong te knallen. Jong Vlaanderen reageerde onmiddellijk en Ward Vertonghen bediende Johan Segers die de gelijkmaker in het mandje deponeerde. Amper twee minuten later kreeg Evergem een nieuwe klap te verwerken. Pieters zocht en vond Vertonghen en die miste niet. De bezoekers zagen de bui hangen en Pieter Van de Manacker bood Pieters een doelpunt op een schoteltje. Even later knalde Pieters de eindscore op het bord.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken, Noeninckx, Van Moortel, Vangeneugden, Haxhiaj (62’ Verstraeten), Vertonghen, Segers, EL Mokhtary (62’ Van De Manacker), Penneman (62’ Lenjou), Pieters.

Evergem: Hélin, Schachinger, Eryuruk, Van De Sompel, Godfroid, De Puydt, Halilij, Van Malderen, De Meulenaere, Wegge, Persan (74’ Steyaert).

Doelpunten: 56’ Persan 0-1, 65’ Segers 1-1, 67’ Vertonghen 2-1, 72’ en 80’ Pieters 3-1 en 4-1.

Gele kaarten: Schachinger, Lenjou, Segers, Van Malderen.