Kruibeke J.Vl.
Maldegem
Datum: 30/01/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 21
Efficiënt Maldegem haalt de punten in Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Efficiënt Maldegem haalt de punten in Kruibeke
Foto: © SC

Voor Kruibeke stonden lat en paal teveel in de weg om de eerste thuisnederlaag te voorkomen. Leider Maldegem werd vaak in de verdrukking gespeeld maar scoorde met dodelijke efficiëntie.

Op de gladde ondergrond was het vaak moeilijk om balcontrole te bewaren maar toch gingen beide ploegen voor de winst. Jeffrey De Vlieger was attent bij een strakke voorzet van Ward Vertonghen en Jurgen De Maayer had twee vuisten nodig op een knal van Bjorn Baes. Johan Segers draaide een voorzet nipt naast en De Vlieger had een voetveeg nodig bij een schot van Vertonghen. Aan de overzijde haalde Davy Van Moortel een knal van Baes van de lijn. Bij de daaropvolgende corner kopte Baes de bezoekers op voorsprong. Kruibeke reageerde met een kopbal van Nick Pieters maar De Vlieger had een goede parade in huis. Aan het halfuur haalde de bezoekende goalie de doorgebroken Segers onderuit en bal op de stip. Pieters trapte de gelijkmaker feilloos binnen. Kruibeke ging door op zijn elan en Maldegem counterde gevat. Junior Van Akker bediende Steven Van Hee en die dropte de bal in de benedenhoek. Op slag van rust tikte Arber Haxhiaj de gelijkmaker naast.

Jong Vlaanderen zocht na de rust direct die gelijkmaker. Soufiane El Mokhtary vlamde een kans op De Vlieger, Pieters verlengde een voorzet op de buitenkant van de paal en Vertonghen kopte in de handen van de doelman. Maldegem liet niet begaan en De Maayer moest attent zijn bij vrije trappen van Baes en Van Rie. Een schot van Segers werd afgeblokt en Pieters knalde de rebound op de dwarsligger. Roy Penneman bediende El Mokhtary maar die kopte naast. Segers viseerde de paal via de hand van De Vlieger en Vertonghen vlamde de rebound op het doelhout. En wie zijn kansen niet afwerkt … Een afgeweken schot voel pardoes voor de voet van Baes en die kende geen genade. Kruibeke reageerde onmiddellijk met een loeier van Mario Verbraeken in de verste hoek. Kruibeke drukte Maldegem achteruit maar Pieters werd aan de carré afgestopt. De bezoekers waren door het dolle heen toen een verre voorzet voor de voet viel van Baes en die vlamde hoog in doel. Toen Verbraeken de oprukkende Sander Renson aantikte mocht Baes zijn 4de van de middag scoren van op de stip. Met een echt strijdershart bleef Kruibeke de bezoekers onder druk zetten. Maarten Blanckaert pakte de doorgebroken Jonas Nielandt en mocht gaan douchen. Een paar schoten in het pak werden door de bezoekers weggewerkt en Verbraeken vlamde een afvallende bal naast. De Vlieger ging goed plat op een schot van Pieters, maar de stand wijzigde niet meer.

Kruibeke:De Maayer, Noeninckx, Van Moortel (75’ Nielandt), Verstraeten, Vangeneugden, Haxhiaj, Vertonghen, El Mokhtary (60’ Verbraeken), Penneman, Segers, Pieters.

Maldegem: De Vlieger, Damme, Baert, Bulens, Van Hee, Calsijn, Baes, Van Akker (65’ Blanckaert), De Smet (57’ Laceur), Van Rie, Renson.

Doelpunten:19’ Baes 0-1; 29’ Pieters 1-1; 41’ Van Hee 1-2; 62’ Baes 1-3; 63’ Verbraeken 2-3; 72’, 75’ Baes 2-4 en 2-5

Kaarten: Geel: De Vlieger; Penneman; Damme; Verbraeken. Rood: 76’ Blanckaert