Kruibeke J.Vl.
Jong Lede
Datum: 12/09/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Match nul tussen Kruibeke en Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Match nul tussen Kruibeke en Lede
Foto: © SC

Om te winnen moet je scoren en dat bleek vandaag een ultieme droom. Toch waren er vele winnaars, met name de toeschouwers. Vooral Jong Lede was blij met het moeizaam behaalde puntje.

Jong Vlaanderen ging furieus van start en bij Jong Lede was het pompen of verzuipen. Na een mistasten achteraan verscheen Ward Vertonghen alleen voor Peter Heiremans en die ging goed plat (2’). Even later moest Heiremans terug tussenkomen bij een fraaie voorzet van Michiel Noeninckx. Toen Vertonghen zich van Tim Van de Vloedt ontdeed was Heiremans verslagen maar de krulbal verdween nipt naast de verste paal (8’). Een kopbal van Vertonghen kwam op het dak van het bezoekende doel terecht. Kruibeke bleef het gebeuren domineren maar Pieter Van de Manacker vlamde een metertje naast. Pas halfweg de eerste periode stak Lede de neus aan het venster. Met een snelle counter verscheen Lino Uyttenhove alleen voor Jurgen De Maayer. De thuisportier had een goede reflex in huis. Aan de overzijde kon Heiremans met de vingertoppen een vlam van Vertonghen vanonder de lat halen (31’). Kort voor de koffie schoof Nick Pieters het leder naast Heiremans, maar ook naast de verste paal.

Ook in de tweede helft voerde Kruibeke het hoogste woord. De doorgebroken Vertonghen strandde op de voet van Heiremans (55’). Aan het uur krulde de vrijstaande Pieters een voorzet van Vertonghen net over de kruising. Wat gevreesd werd gebeurde bijna. Ismael Ben Ayad knalde van uit een scherpe hoek naar doel maar De Maayer hield zijn ploeg in koers (69’). Kort voor het einde nam Van de Manacker de bezoekende goalie op de korrel maar die gaf geen krimp. Soufiane El Mokhtary vlamde de rebound in de wolken. In de slotseconden kreeg Kruibeke dan bijna het deksel op de neus. Een loeier van Gregory De Grauwe strandde op De Maayer.

Kruibeke:De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Vangeneugden (85’ Nielandt), Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker, Penneman, Segers, Pieters (73’ El Mokhtary), Nielandt,

J. Lede: Heiremans, Zwart (76’ De Coen), Van der Vloedt, Van den Bossche, Polfliet, De Saedelaere, Van Herreweghe, Ben Ayad, Uyttenhove, Grobet (33’ Van de Steen), Govaert (36’ De Grauwe)

Doelpunten:geen

Kaarten: Geel: Van de Vloedt; Segers