Svelta Melsele
Destelbergen
Datum: 12/09/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Eersteling voor Melsele tegen Destelbergen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Eersteling voor Melsele tegen Destelbergen
Foto: © SC

In een duel der promovendi is een efficiënt afwerkende Melsele er in geslaagd de volle buit thuis te houden. Ook Destelbergen kreeg voldoende mogelijkheden maar kon de kansen niet verzilveren.

De thuisploeg zorgde voor het eerste gevaar via De Jonghe, Peirsman en D. Vermeulen. Destelbergen reageerde langs Van Britsom maar Somers bleef attent. Bij een snelle counter werd Geeraerts in stelling gebracht en Oosterlinck had geen verhaal. De bezoekers leken niet aangeslagen en hadden pech toen Feys de lat viseerde. Kort na het half uur kwam Melsele opnieuw goed weg nadat ook Mousselli de dwarsligger liet trillen. Destelbergen drukte de thuisploeg achteruit maar afwerken bleek te moeilijk.

Kort na de pauze kregen de bezoekers een nieuwe opdoffer te verwerken. Slordig balverlies bij de gasten en Geeraerts strafte dat genadeloos af. Halfweg de tweede periode toonde invaller Belfassi zijn talent en zonderde Geeraerts af voor open doel. Meteen stond de hattrick op het bord. Even later werd een kopbaldoelpunt van Belfassi afgevlagd. Destelbergen bleef er voor gaan en kon nog milderen via De Palmenaer. Meer dan een verdiende eerredder zat er voor de bezoekers echter niet meer in.

Sv. Melsele: Somers, Liessens, De Keersmaeker, F. Vermeulen, D. Vermeulen, De Jonghe (82’ Van Daele), Peirsman, Smet, Vandennieuwenbriel (58’ Belfassi), Geeraerts (88’ Van Haecht) en Brokken.

FC Destelbergen: Oosterlinck, Wille, Van Middelen, Gansbeke, De Palmenaer, Neirynck (75’ Hillaert), Feys, Van Britsom, Helin, Henderick en Mousselli.

Doelpunten:26’ 50’ en 68’ Geeraerts 1-0, 2-0 en 3-0; 82’ De Palmenaer 3-1