Jong Lede
Eendracht Opstal
Datum: 24/04/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Opstal tweede na gelijkspel bij Jong Lede
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal tweede na gelijkspel bij Jong Lede
Foto: © SC

Na een gelijkopgaande match hebben Lede en Opstal de punten gedeeld. Omdat Maldegem de klip bij Voorde omzeilde bleef de titel buiten bereik.

De bezoekers zorgden voor het eerste gevaar en toen Soufiane Zahriou kon doorkoppen naar Peter De Pauw mocht Peter Heiremans zich meteen omdraaien. Opstal ging meteen door op zijn elan maar de thuisgoalie pakte een vlam van De Pauw en Dean Meert viseerde de doelpaal. Een kopbal van Kosta Karamanis ging rakelings over en Meert deed hem dat na. Tussendoor ging een poging van Nicky Van den Steen voorlangs. Even over het halfuur prikte Tom De Rechter de gelijkmaker op het bord. De thuisvreugde was slechts van korte duur toen Meert de bezoekers terug aan de leiding bracht. Ook bij Opstal konden ze niet lang vieren want De Rechter krulde een vrije trap in de winkelhaak.

Of de tussenstand in Voorde er voor iets tussenzat weten we niet maar de tweede helft kwam slechts traag op gang. Maxime Grobet kon de goede richting niet vinden en Joachim Van Hoomissen geraakte niet voorbij Heiremans. Een loeier van De Pauw gaf de thuisgoalie de kans nogmaals zijn talent aan te tonen. Opstal had niet meer de kracht de match te beslissen en kreeg bijna het deksel op de neus toen Grobet de paal deed trillen. Het laatste gevaar kwam van Ismael Ben Ayad maar Sander De Batselier stond in de weg.

Opstal eindigt de competitie op de 2de en Jong Lede op de 6de plaats. Beiden zitten in de eindronde en kunnen dus nog eventueel aanspraak maken op promotie naar Bevordering.

Jong Lede: Heiremans, Corvilain (46’ Grobet), Zwart (59’ De Coen), De Grauwe, Van Den Bossche, De Rechter, De Saedelaere, Bovendaerde, Ben Ayad (90’ Libbrecht), Govaert, Van den Steen.

Eendracht Opstal:De Batselier, De Maeyer, Van Der Elst, Rottiers, De Pauw (80’ Aeti), Zahriou (66’ Steenhuyzen), Karamanis (66’ Haegeman), Meert, Maes, Saerens, Van Hoomissen.

Doelpunten: 10’ De Pauw 0-1, 36’ De Rechter 1-1, 39’ Meert 1-2, 43’ De Rechter 2-2.

Geel: Van Der Elst, Meert, Maes.