Voorde SV
Maldegem
Datum: 24/04/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 30
Maldegem Kampioen na winst bij Voorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Maldegem Kampioen na winst bij Voorde
Foto: © SC

Indachtig de recente zware thuisnederlaag was Maldegem niet direct gerust in de afloop bij Voorde. De opdracht was om minstens even goed te doen als Opstal bij Lede en pas net voor de rust kwam de bevrijding.

Onder een stralende zon zagen de meer dan 600 toeschouwers een zenuwachtig begin aan beide zijden. Voorde zorgde voor het eerste gevaar met een kopbal van Stijn Diependaele voorlangs. Aan de overzijde was Ben De Jonge attent op een schot van Steven Van Hee. Diezelfde Van Hee mikte een poging voorlangs en Igmar De Durpel devieerde de bal nipt naast. De vrijgelaten Bjorn Baes was te verrast om de openingstreffer aan te tekenen. Rond het halfuur kreeg de thuisploeg een open kans. Raymon De Blander besloot een collectieve aanval op Jeffrey De Vlieger en mikte de rebound naast het lege doel. Omdat Opstal al een tijdje op voorsprong was geklommen gierden bij Maldegem de zenuwen door de keel. De Vlieger had heel wat last met een vrije trap van Brecht Moreels. Met de rust in zicht mochten slaakten de bezoekers een zucht van ontlading toen Sven Derycke een hoekschop binnen kopte. Aan de overzijde kopte Steven Van De Pontseelein de handen van De Vlieger.

Blijkbaar waren de bezoekende zenuwen in de kleedkamers gebleven want na de rust toonde Maldegem zich een terechte kampioenenploeg. Een vlam van Derycke werd in hoekschop gekeerd. De Jonge hield zijn ploeg overeind op de kopbal van Kevin Baert. Van Hee ging door over rechts en bediende Baert die werd afgeblokt. De klaarkijkende Sander Cools vlamde de rebound tegen de netten en Maldegem op titelkoers. Willem Bulens vond het hoofd van Baes en die kopte centimeters naast. Voorde bleef de leiders bestoken en net na het uur loonde dat. Brecht Moreels prikte de bal tegen de netten maar Maldegem was niet aangeslagen. De tussenstand in Lede (2-2) gaf de bezoekers opnieuw vleugels. Cools vlamde op de lat en Baes dwong de Jonge tot een parade bij een vrije trap. Aan de overzijde trapte De Blander een slimme voorzet van Gianni Vocaet onbesuisd in de wolken. Junior Van Akker en Jeffrey Van Rie zorgden nog voor bezoekend gevaar maar de stand wijzigde niet meer.

 Maldegem dus terecht Kampioen terwijl Voorde vrede moet nemen met een 10de plaats.

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Damme, Leirens, Bloem (67’ Vocaet), De Blander, Delplace, Waegeman, Diependaele, Van Canegem (35’ Van De Pontseele) en De Durpel.

SK Maldegem: De Vlieger, Renson, Baert, Bulens, Cools (73’ De Smet), Van Hee (79’ Van Akker), Derycke, Van Rie, Baes, Damme en Calsijn.

Doelpunten:40’ Derycke 0-1, 51’ Cools 0-2, 61’ Moreels 1-2

Kaarten: geen.