Destelbergen
Kruibeke J.Vl.
Datum: 19/09/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Destelbergen thuis onderuit tegen Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Destelbergen thuis onderuit tegen Kruibeke
Foto: © SC

Jong Vlaanderen had weinig problemen om een zwak Destelbergen op eigen terrein het nakijken te geven. De gastheren zullen zich zeker moeten bezinnen hoe ze hun aanvallende onmondigheid kunnen verbeteren.

Kruibeke nam direct de wedstrijd in handen en drukte de thuisploeg achteruit. Toen Steven Verstraeten de bal op het hoofd van Ward Vertonghen schilderde kopte deze over Wim Oosterlinck binnen. Aan het kwartier zoefde een kopbal van Johan Segers naast de verste paal. De thuisploeg claimde een strafschop voor bezoekend handspel maar de ref ging er niet op in. Even later kreeg Steven Feys een voorzet van Lowie Hillaert onvoldoende onder controle en weg was de kans op de gelijkmaker. Kruibeke beheerste het gebeuren en toen Nick Pieters een klutsbal meepikte was Oosterlinck gezien. Destelbergen reageerde met een vlam van Hillaert maar Jurgen De Maayer had een knappe parade in huis. Seconden later ging Feys zijn kans maar De Maayer ging goed plat. Op slag van rust werd een schot van Yassine Mousselli nog net afgeblokt.

Destelbergen kwam gedreven uit de kleedkamers. De Maayer gaf echter geen krimp bij een afgeweken knal van Feys. Pieters krulde een vrije trap op de kruising en Johan Segers trapte de rebound in twee tijden binnen. De thuisploeg had geen weerwoord en toen Oosterlinck zich misrekende op een voorzet dropte Nick Pieters de bal in het mandje. Destelbergen ging op zoek naar de eerredder maar De Maayer ranselde een kopbal van Riemer Van Middelem uit de benedenhoek. Een kwartier voor tijd moest Oosterlinck goed plat bij een voorzetschot van Arber Haxhiaj. De fut was er uit en beide ploegen sleepten zich naar het einde.

Zondag aanstaande is Kruibeke gastheer voor Merelbeke en ontvangt Destelbergen het team van Maldegem

Destelbergen:Oosterlinck, Wille (56’ T’Kindt), Van Middelem, Gansbeke, De Palmenaer, Neirynck (79’ De Baerdemaeker), Feys, Mousselli, Helin, Henderick (84’ Orlans), Hillaert.

Kruibeke:De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Haxhiaj, Vertonghen (79’ De Vlieger), Van de Manacker, El Mokhtari (70’ Nielandt), Penneman (73’ Lenjou), Segers, Pieters

Doelpunten:9’ Vertonghen 0-1; 42’ Pieters 0-2; 49’ Segers 0-3; 56’ Pieters 0-4

Gele kaarten:Henderick