Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Maldegem wint erg moeizaam van Melsele
Gentil Dossche

Tot aan het uur had Melsele uitzicht op een stunt maar ging dan strijdend ten onder. Pas in de tweede helft kon Maldegem een dubbele achterstand in een zege ombuigen.

Svelta kende een droomstart toen Amine Belfassi een voorzet van Kurt De Jonghe al direct in de touwen joeg. De thuisploeg was aangeslagen en Melsele wierp zich op de hapklare brok. Jeffrey Devlieger moest een knal van Geeraerts van onder de lat halen en Belfassi mikte net naast. Kort na het kwartier kreeg de thuisploeg een nieuwe opdoffer. Gianni De Keersmaeker bediende Philippe Geeraerts en Devlieger was kansloos. Maldegem herstelde zich pas moeizaam met een vrije trap van Bjorn Baes nipt naast. Op slag van rust had Lieven Somers een knappe voetreflex in huis op een schot van Sander Renson.

De thuisploeg kwam met een andere instelling uit de kleedkamers en Melsele moest achteruit. David Van Kerschaver mocht rustig aannemen en de aansluitingstreffer was een feit. Svelta reageerde onmiddellijk en Geeraerts kopte een voorzet van Belfassi op de thuisportier. Een slappe terugspeelbal van Christof Brokken was aanleiding tot de gelijkmaker. Somers ging in de fout op Van Kerschaver en de bal op de stip. Steve Cooreman liet de kans niet liggen. Melsele was nu helemaal van slag en het werd nog erger toen Jeffrey Van Rie een vrije trap in doel verlengde. Halfweg de 2de helft pakte Cooreman een 2de geel en Maldegem moest met 10 verder. De bezoekers hadden de kracht niet meer om van deze man-meer situatie te profiteren en de eindstand lag vast.

SK Maldegem:De Vlieger, Baert (46’ De Smet), Van Hee, Calsijn, Van Kerschaver (88’ Hoste), Baes (72’ Cools), Van Rie, Renson, Derycke, Cooreman, Lootens.

Svelta Melsele: Somers, Liessens, De Keersmaeker (76’ Van Den Nieuwenbriel), Filip Vermeulen, Dieter Vermeulen, De Jonghe, Peirsman (80’ Van Daele), Smet, Belfassi, Geeraerts, Brokken.

Doelpunten: 1’ Belfassi 0-1, 17’ Geeraerts 0-2, 51’ Van Kerschaver 1-2, 62’ Cooreman 2-2, 67’ Van Rie 3-2.

Gele kaarten: Calsijn, Somers, Filip Vermeulen, Brokken. Rode kaart: 70’ Cooreman (2x geel).