Kruibeke J.Vl.
KFC Merelbeke
Datum: 26/09/2010 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 5
Kruibeke laat de winst liggen tegen Merelbeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke laat de winst liggen tegen Merelbeke
Foto: © SC

In een fel betwistte wedstrijd creëerde Kruibeke de meeste kansen maar vergat afstand te nemen. Merelbeke bleek een taaie brok die moeilijk te omzeilen was en op de counter langszij kwam.

Jong Vlaanderen trok direct op zoek naar de openingstreffer maar Ward Vertonghen kopte twee moeilijke ballen over en naast. Nick Pieters lobte een voorzet van Soufiane El Mokhtari over Frederik Stevens maar ook rakelings over de lat (19’). De bezoekende goalie ging goed plat bij een afgeweken schot van Pieter Van de Manacker (23’). El Mokhtary kopte een voorzet van Arber Haxhiaj op de dwarsligger (27’). Aan het halfuur was Stevens attent op een schot van Haxhiaj. Kobe De Rudder beroerde het leder met de hand en bal op de stip. Pieter Van de Manacker liet Stevens geen kans. Kruibeke ging door op zijn elan maar Stevens gooide zich in de voeten van de doorgebroken El Mokhtari (37’). Aan de overzijde had Jurgen De Maayer een voetveeg nodig op een knal van Jimmy Debo (38’). Even later stiftte Frederik Pruyt de bal net over en nadien krulde hij het leder naast de paal. Op slag van rust trok Kruibeke met teveel volk vooruit en dat brak zuur op. Ufuk Erdogan zette de counter op en Maarten Melkebeke bediende de vrijstaande Jonas Parmentier die perfect afwerkte.

De thuisploeg kwam het felst uit de kleedkamers met een knal van Vertonghen van uit een zeer scherpe hoek. Stevens gaf geen krimp. Aan de overzijde tikte Melkebeke eerst een afvallende bal naast en dwong nadien De Maayer tot een parade (52’). Ook Davy Van Moortel plaatste een afvaller nipt naast. Stevens bokste een plaatsbal van Van de Manacker met beide vuisten weg en had weinig last met een schot van Pieters. Met nog een 10-tal minuten op de klok ging Stevens in de fout op Van de Manacker. Rood en bal op de stip. Omdat alle wissels opgebruikt waren trok Parmentier de handschoenen aan. De Kruibeekse kapitein nam de penalty zelf voor zijn rekening maar vlamde die op de buitenkant van de paal (82’). De thuisploeg bleef tevergeefs naar de winst zoeken. Olivier De Vlieger nam een hoekschop goed op de slof maar Davy De Schrijver veegde de bal van de lijn (90’).

Volgende zondag trekt Kruibeke naar Maldegem, terwijl Merelbeke gastheer is voor Rapide Lebbeke.

Kruibeke:De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker (86’ Nielandt), El Mokhtari (79’ De Vlieger), Penneman (85’ Lenjou), Segers, Pieters.

Merelbeke:Stevens, De Rudder, Praet (72’ Elewaut), Pruyt, Van den Hende, Melkebeke, Erdogan (79’ Helderwert), Vermassen, Debo (62’ Vleminckx), De Schrijver, Parmentier

Doelpunten:35’ Van de Manacker 1-0; 45’ Parmentier 1-1

Kaarten: Geel: De Schrijver, Verstraeten, De Vlieger, Nielandt. Rood: 82’ Stevens