Appelterre-Eichem
RFC Wetteren
Datum: 22/01/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
RC Wetteren geeft Appelterre een pandoering
Gentil Dossche
| 0 reacties
RC Wetteren geeft Appelterre een pandoering
Foto: © SC

Een ontgoochelend Appelterre-Eichem ging in eigen huis zwaar onderuit tegen een sterk en efficiënt RC Wetteren-Kwatrecht. De neofiet blijft meteen goed meedraaien in de top van de rangschikking.

Met fel windvoordeel nam Wetteren op een zeer hobbelig veld onmiddellijk het initiatief. Fabio Vergucht vlamde van kort bij op de doelman (4’). Een knal van Robby Van Durme was wel raak (6’). Van een sterke start gesproken. Appelterre kon daar enkel een vrijschop van Gregory Deraeve tegenover stellen. Zijn trap van op 20 meter schroeide de deklat. Aan het kwartier dook Doran Mertens alleen op voor Dieter Malfait maar viseerde de verkeerde kant van de paal. Even later zag de mee opgerukte Bart Ghyselinck een verre voorzet, geholpen door de wind, aan de verste staander binnenvallen (17’). De bezoekers bleven de wet dicteren maar Vergucht, Troch en opnieuw Vergucht vergaten de score op te drijven.

Na de rust oefende Appelterre aanvankelijk wat druk uit op de Wetterse defensie. Verder dan een aantal hoekschoppen en een kopstoot van Patrick Boeykens op de deklat kwam de thuisploeg echter niet. Toen Kevin Sonck in de fout ging op Mertens kon hij meteen gaan douchen (62’). Amper 2 minuten later mochten de boeken dicht. Doran Mertens rondde een solo knap af en plaatste de bal laag buiten het bereik van Malfait, meteen zijn 1ste en langverwachte competitietreffer. Appelterre ging op zoek naar de eerredder maar Jonas Lekens gaf geen krimp op pogingen van Vandenberghe en Deraeve. Mertens had blijkbaar de smaak te pakken want een kwartier voor affluiten kon niemand hem afstoppen in zijn raid naar doel en de 0-4 stond op het bord.

Volgende zondag is RC Wetteren-Kwatrecht gastheer voor JV Kruibeke en trekt Appelterre-Eichem naar SV Sottegem.  

E. Appelterre:Malfait, Ben Youssef (11’ De Kegel), Moulart, Boeykens, Deraeve, Sonck, Kulkens, Sanchez, Meuleman, Witpas, Hooge (46’ Vandenberghe).

RC Wetteren:Lekens, M. Verhoeven, Vermeerschen, F. Verhoeven, Ghyselinck, Van Durme, Gijsbrecht, Troch (78’ Van De Sompel), Mertens (80’ Wellekens), Vergucht (85’ Ahorukomeye), Hoorens.

Doelpunten: 6’ Van Durme 0-1; 17’ Ghyselinck 0-2; 64’ en 75’ Mertens 0-3 en 0-4

Kaarten: Geel: De Kegel, Vandenberghe, Van de Sompel, Hoorens Rood: 62’ Sonck