Eendracht Zele
Geraardsbergen SV
Datum: 22/01/2012 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Zele klopt Geraardsbergen en pakt ook 2de periode
Gentil Dossche
| 0 reacties
Zele klopt Geraardsbergen en pakt ook 2de periode
Foto: © SC

Tegen een stug Geraardsbergen had Zele heel wat moeite om uiteindelijk het slot open te breken. Beide ploegen lieten enkele mooie kansen onbenut. Leider Zele steekt meteen ook de 2de periodetitel op zak.

De thuisploeg trok direct in de aanval en Kristof Van Slembrouck moest een voorzet van Bavo De Witte over koppen (2’). Jamal Charifi draaide een vrije trap naast (9’). Hamza Amazou kapte zich mooi vrij en verscheen alleen voor Michel Wittenberg maar geraakte niet voorbij de bezoekende portier (13’). Geraardsbergen was op de counter aangewezen en bij een snelle uitval kwam Xander Van der Beck oog in oog met Bart De Brouwer. Ook de bezoekende spits lukte er niet in de open kans af te werken (20’). Ahmet Turk werkte zich in het hart van de defensie en Jonas De Caluwe vlamde op Wittenberg (26’). Een kopbal in duikvlucht van Turk miste de goede richting (29’).

Ook na de koffie nam Zele het initiatief. De opdrijvende Miguel Solis Sanchez mikte te hoog (53’). Aan de overzijde katapulteerde Michiel Reubens het leder rakelings naast (54’) en verdween een gekruist schot van Van der Beck voorlangs (56’). Toen De Witte zich verslikte kwam Van der Beck alleen voor De Brouwer maar opnieuw won de thuisgoalie het duel (59’). Zele reageerde via Amazou die eerst een voorzet in de handen van Wittenberg verlengde en nadien een kopbalvoorzet van Turk onbegrijpelijk over liftte (61’). Wittenberg was attent op een voorzetschot van Arno De Caigny en ging plat bij een vrije trap van De Witte (73’). Een knap schot in de draai van Turk likte de verkeerde kant van de paal (74’). Toen de bezoekende portier een vrije trap van Turk moest lossen was De Caigny er als de kippen bij om de rebound binnen te knallen (76’). In de slotseconden had Wittenberg nog een karpersprong nodig om een vrije trap van De Witte uit de kruising te halen.

Volgende zondag is Geraardsbergen gastheer voor Rapide Lebbeke en trekt Zele naar Zelzate.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, Turk (84’ Salembier), Pirelli (65’ De Caigny), Amazou, De Caluwe (46’ Solis Sanchez), Charifi.

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt, Bosman, Van Slembrouck, Heereman, Reubens, Merckaert (70’ Van der Linden), Machtelinckx (47’ De Couvreur), Van der Beck, Schiettecatte, Standaert (81’ De Durpel).

Doelpunt:76’ De Caigny 1-0

Kaarten: geel: Van der Beck, Van Acker, Standaert, Bosman, Schiettecatte, Pruyt.