Svelta Melsele
KSV Sottegem
Datum: 21/01/2012 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Melsele zet scheve situatie recht tegen Zottegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Melsele zet scheve situatie recht tegen Zottegem
Foto: © SC

Een voor het behoud vechtend Zottegem domineerde de eerste helft maar vergat een voorsprong uit te diepen. Ook het doelhout speelde een belangrijke rol in de match. Bij Melsele deden de aanvallers wat ze moesten … scoren.

De eerste kansen kwamen op de rekening van Melsele maar Steven Balcaen wist raad met schoten van Dieter Vermeulen en Nicky Baert. Zottegem reageerde via Youssef El Gouch die Frederik Daneels bereikte en de bezoekers op voorsprong bracht (16’). Aan het halfuur leek een dubbele voorsprong in de maak maar Daneels knalde op de paal. Melsele schoot wakker en Baert bediende Joost Smet die de stand in evenwicht bracht (37’). Even later kopte Filip Vermeulen op de lat en spatte de rebound van Hendrik De Maeyer uiteen op de paal.

Ook na de koffie nam de thuisploeg het eerste initiatief maar een echte kans kwam er pas aan het uur. D. Vermeulen schilderde een hoekschop op het hoofd van Nicky Baert en zijn 13de ging tegen de netten. Melsele ging door op zijn elan en Baert zocht en vond Philippe Geeraerts die koelbloedig afwerkte (69’). Zottegem meteen op de knieën al gaven de bezoekers de strijd niet op. D. Vermeulen kopte op de lijn een schot van Maarten Melckebeke weg (87’) en ook de paal stond terug in de weg.

Volgende zondag trekt Melsele naar Eendracht Opstal en is Zottegem gastheer voor Appelterre-Eichem

Svelta Melsele: Somers, F. Vermeulen, D. Vermeulen, De Maeyer, Smet, Vinck, De Moor (87’ Vanderniepen), Baert, Vanhaecht, Geeraerts, Brokken.

SV Sottegem: Balcaen, Spranghers, De Middeleer, Hinderdael, De Buyst, Daneels, Melckebeke, Porrez, Van Waeyenberghe (67’ Vranck), El Gouch, Makonga Tara.

Doelpunten: 16’ Daneels 0-1; 37’ Smet 1-1; 60’ Baert 2-1; 69’ Geeraerts 3-1

Kaarten: Geel: De Maeyer, Balcaen, Smet, Brokken, Van Waeyenberghe, Spranghers, De Buyst.