Eendracht Opstal
Eendracht Zele
Datum: 11/09/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Opstal onderuit tegen Zele
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal onderuit tegen Zele
Foto: © SC

In het duel der Eendrachters haalde Zele in de 2de helft het laken naar zich toe. Tot de rust hielden beide ploegen gelijke tred maar na de pauze sloegen de opportune bezoekers keihard toe.

In een best genietbare wedstrijd duurde de studieronde tot het kwartier. Jaimy De Visser verstuurde een bom en Sander De Batselier pakte uit met een knappe parade. Opstal reageerde met een omhaal van Pieter-Jan Haegeman die door Bram Hallaert op de lijn werd gekeerd (18’). Joachim Van Hoomissen loodste Jens Ver Elst alleen voor doel maar Bart De Brouwer kin met een beenveeg redden (30’). Even later liet Michael Michels een voorzet van Hamza Amazou van de voet glippen. Een pegel van Chakib Charifi spatte uiteen op de vuisten van De Brouwer (42’). Dean Meert probeerde het met een tegenvoetse plaatsbal maar de bezoekende portier ging goed plat (44’).

Zele schoot het snelste uit de startblokken na de koffie. De Visser bereikte Amazou en die knalde staalhard binnen (47’). De thuisploeg ging direct op zoek naar de gelijkmaker maar een voorzetschot van Meert dwarrelde op de binnenkant van de paal (49’). Toen Michels vrij mocht oprukken en uithalen poeierde hij het leder onhoudbaar in de winkelhaak (63’). Zele op rozen maar Opstal gaf zich nog niet gewonnen. Van Hoomissen bereikte Jan Van Baeveghem met een verre voorzet en die lepelde de bal over De Brouwer tegen de touwen (74’). Opstal schakelde over naar man op man maar kreeg dan een koude douche. Michels speelde de bal in de loop van Amazou en die knalde zijn 2de van de namiddag binnen (79’). Amper een minuut later kopte Amazou een voorzet van Ahmet Turk in de handen van de thuisportier. Miguel Solis Sanchez kreeg een uitgelezen kans om de score op te drijven maar faalde voor een leeg doel (84’). Sven Munaron speelde Haegeman vrij maar die stuitte tot 2 keer toe op De Brouwer (86’). Michels zonderde Solis Sanchez alleen af voor doel maar De Batselier devieerde de knal via de lat over (89’).

Door deze overwinning wordt Zele alleen leider en zit Opstal in de kelder van de rangschikking. Zaterdag trekt Eendracht Opstal naar buur Rapide Lebbeke en zondag is Eendracht Zele gastheer voor Kemzeke.

Eendracht Opstal: De Batselier, Van Der Elst, Deleau, De Maeyer, Munaron, Ver Elst (66’ Van Baeveghem), Chakib Charifi, Haegeman, Meert, Harnie, Van Hoomissen.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Michels, Fierens (58’ Solis Sanchez), Pirelli (46’ Salembier), Amazou, Jamal Charifi, De Visser (76’ Turk).

Doelpunten:47’ Amazou 0-1; 63’ Michels 0-2; 74’ Van Baeveghem 1-2; 79’ Amazou 1-3

Kaarten: geel: 24’ C. Charifi; 28’ De Visser