Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 2
Derby tussen Kruibeke en Melsele eindigt onbeslist
Gentil Dossche

Net zoals vorige week bleven Kruibeke en Melsele steken op een gelijkspel en dat was ook wat beiden toekwam. Toch was het voor de thuisploeg zwoegen tot in blessuretijd om de eindscore op het bord te zien komen.

Meteen vliegt Brokken er stevig in en haalt Van De Manacker onderuit. De ref geeft een waarschuwing en houdt de kaarten op zak. Na een hoekschop van Pieters mikt Vertonghen op doelman Somers. Baert mag dreigen met de kop op aangeven van D. Vermeulen maar mikt naast. Vertonghen ziet zijn poging in de 13de min gekeerd in hoekschop. Segers komt ongelukkig tussenbeide en kwetst zichzelf maar kan na verzorging verder. Na 19 min komen de bezoekers op voorsprong via Smet. Hij trapt de 0 – 1 laag en hard voorbij De Maayer. Een paar minuten later krijgt Smet slechts geel na een drieste tackle op Van De Manacker. Vertonghen dreigt maar ziet zijn poging door Liessens weggewerkt. Aan de overzijde besluit Geeraerts te zwak. Op aangeven van Penneman kopt Vertonghen de gelijkmaker onbesuisd naast (33’). Een onbegrijpelijke misser. Het slotoffensief voor de koffie levert veel dreiging en kansen op maar de bal wil er niet in voor de thuisploeg. Geeraerts kan nog trappen en de doelman redt. Baert is net te laat om de rebound te verzilveren.

In het begin van de tweede helft waait een dreigend schot van Smet over en een vrije trap van Geeraerts zoeft naast. Een vrije trap van Van De Manacker gaat over en Pieters viseert het zijnet. Baert wordt rijkelijk laat afgevlagd en de tegenprik van Pieters resulteert in een doelpunt maar ook dat wordt afgekeurd wegens buitenspel. Somers kan een vrije trap van Verstraeten slechts in 2 tijden onschadelijk maken (82’). In blessuretijd maakt El Mokhtary dankbaar gebruik van een bezoekende misser en trapt de verdiende gelijkmaker binnen. In de 94ste minuut viseert Vertonghen de lat en zo blijft het resultaat een puntendeling.

JV Kruibeke: De Maayer, Spies (84’ Verbert), Noeninckx, Verstraeten, Vangeneugden (37’ El Mokhtary), Haxhiaj, Van de Manacker, Pieters, Vertonghen, Penneman, Segers (46’ Van Britsom)

Svelta Melsele: Somers, Liessens, Filip en Dieter Vermeulen, De Maeyer, Peirsman, Smet, Vinck (52’ Kersschot), Baert (84’ Van Den Nieuwenbriel), Geeraerts, Brokken.

Kaarten: geel: Smet, Segers, Baert

Doelpunten: 19’ Smet 0-1; 91’ El Mokhtary 1-1