Eendracht Zele
Kemzeke
Datum: 18/09/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Ook Kemzeke kan Zele niet van het maximum houden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Ook Kemzeke kan Zele niet van het maximum houden
Foto: © SC

Met een collectief sterke prestatie bevestigde Eendracht Zele de vorm waarin de ploeg verkeert. Klauwaerts Kemzeke kon niet beletten dat nog voor de rust de match al was gespeeld.

Tot aan het kwartier zocht de thuisploeg geduldig hoe de bezoekers konden worden ontwricht. Bram Hallaert bereikte Hamza Amazou met een verre voorzet. De stevige spits kapte Laurent Decuypere mooi uit en Bjorn Van Avermaet was kansloos (15’). Kemzeke wou wel maar slaagde er niet in de Eendrachters uit verband te spelen. Jamal Charifi ging door over links en vond Amazou aan de 2de paal en opnieuw trilden de netten (34’). Ei zo na lukte Amazou een zuivere hattrick toen hij een voorzet van Michael Michels met de borst opving, draaide en schoot. Zijn pegel vloog rakelings over de lat (36’). De Klauwaerts bleven achter de feiten aanlopen en de verraste Michels liftte een hoekschop van Raf Fierens van dichtbij over (42’). Op slag van rust kon Amazou doorspelen naar Charifi maar die knalde het leder onbesuisd in de wolken.

Kemzeke kwam het meest gedreven uit de kleedkamers via Michael Matthynssens maar het schot werd nog afgeblokt (46’). Even later was Van Avermaet attent op een vrije trap van Charifi en Fierens kopte een voorzet van Miguel Solis Sanchez over (49’). De bezoekers ontsnapten aan de doodssteek toen Solis Sanchez aflegde voor Michels maar Van Avermaet een duiksprong in huis had. Amazou vlamde de rebound op de paal, terwijl ook Charifi de nieuwe rebound op het doelkader pegelde (52’). Zele nam gas terug en Kemzeke trok op zoek naar de aansluiting. Bart De Brouwer had een knappe reflex nodig op een schot van Bart Van de Sompel (64’). Aan de overzijde kopte Amazou met het achterhoofd rakelings over. Geert Van Hoyweghen deed het thuispubliek opschrikken met een hoge vrije trap die door de handen van De Brouwer glipte en via de lat in corner verdween (67’). Zele zocht de counter en Jaimy De Visser kwam alleen voor Van Avermaet maar knalde op het been van de bezoekende goalie (73’). Kort voor affluiten ging De Brouwer goed plat op een schot van Kevin Stobbelaar.

Volgende zaterdag is Kemzeke gastheer voor Rapide Lebbeke. Zele trekt zondag naar Geraardsbergen.

Eendracht Zele: De Brouwer, Hallaert, El Mousati, Van Acker, De Witte, Salembier, Solis Sanchez (70’ Turk), Michels (79’ Serraes), Amazou, Charifi (65’ De Visser), Fierens.

Klauwaerts Kemzeke: Van Avermaet, Calle (46’ Martens), Ruymbeke, Saman, Decuypere (71’ Stobbelaar), Vertenten (46’ Matthynssens), Trienpont, Van de Sompel, D’hondt, Van Hoyweghen, Franssens.

Doelpunten:15’ en 34’ Amazou 1-0 en 2-0

Kaarten: geel: Salembier en Turk; Decuypere, Van de Sompel en Matthynssens. Rood: 78’ Van Hoyweghen (2x geel).