Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Eerste seizoenszege Melsele tegen RC Wetteren
Gentil Dossche

Was de eerste helft nog gelijkopgaand, in de tweede periode verzilverde de thuisploeg de kansen en kon Wetteren pas in blessuretijd milderen. Eerste verliesmatch voor de bezoekers en eerste winst voor Melsele.

Van bij de aanvang trok de thuisploeg vooruit en het samenspel van Baert en Van Den Nieuwenbriel eindigde in corner. Ook de tegenprik van Hoorens verdween in hoekschop. Van Durme ging zijn kans maar De Maeyer kon nog afblokken. Somers was attent op pogingen van Mertens en Troch. Aan het halfuur kopte Baert nipt naast. Van Den Nieuwenbriel pegelde de bal via de paal en een verdediger in corner. De gelijkopgaande eerste helft werd bij een logische 0-0 afgefloten.

Ook na de koffie zorgde Melsele voor de eerste halve kansen via Geeraerts. Mertens en Haentjens zetten de secure Somers tevergeefs onder druk (58’). Van Den Nieuwenbriel trok snel in de tegenaanval, bediende Baert en het thuispubliek mocht juichen. Wetteren reageerde via Mertens en Haentjens maar Somers gaf geen krimp. Een knal van Van Den Nieuwenbriel werd weggewerkt en Geeraerts dropte de rebound over. Geeraerts brak uit op snelheid en de goed gevolgde Van Den Nieuwenbriel zagzijn poging afgeblokt. Een schot van Smet zoefdeover. Mertens was dicht bij de gelijkmaker maar de bal gingvia het doelkader naast. De Maeyerstuurde Baert alleen op doel af maar De Smetbleefgoed kijken en paktede bal. Een ware zondvloed zorgde voor overmatig water op het speelveld en dat kwam het spel niet ten goede. Na een fout op De Moor trapte Smet de vrijschop via de paal en de bezoekende goalie tegen de netten. Wetteren kwam de dubbele achterstand niet meer te boven en pas in blessuretijd kon Troch nog milderen.

Volgende zaterdag trekt Melsele naar Sottegem. RC Wetteren is zondag gastheer voor Appelterre.

SveltaMelsele:Somers, Liessens, Filip en Dieter Vermeulen, De Maeyer, Peirsman, Smet(89’ Lambrecht),Van Den Nieuwenbriel(70’ De Moor), Baert, Geeraerts, Brokken.

RC Wetteren-Kwatrecht: De Smet, M. Verhoeven, F. Verhoeven, Van Durme, De Groote, Vergucht, Hoorens(63’ Janssens), Vermeerschen, Mertens, Troch, Haentjens.

Doelpunten: 60’ Baert1-0; 78’ Smet 2-0; 92’ Troch2-1.

Kaarten: Geel: Troch