KFC Merelbeke
KVV Zelzate
Datum: 18/09/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 3
Merelbeke kan Zelzate slechts moeizaam van zich afhouden
Gentil Dossche
| 0 reacties
Merelbeke kan Zelzate slechts moeizaam van zich afhouden
Foto: © SC

Na een erg tumultueus slot kon Merelbeke de punten in eigen huis houden al had dat bloed, zweet en tranen gekost. Tot op het eind streed Zelzate voor wat het waard was maar moest uiteindelijk de duimen leggen.

Van bij de start trok de thuisploeg op zoek naar een vroege voorsprong maar de vrijschop van Joye ging over. De bezoekers reageerden via Druwé maar Erkoç en Jacobs liepen in elkaars weg. Bij de eerste hoekschop klom Zelzate op voorsprong. Via enkele tussenstations mocht Paerewijck aanleggen en Van Kerckhove was kansloos (7’). Merelbeke reageerde onmiddellijk en na handspel in de bezoekende rechthoek knalde Joye de gelijkmaker binnen van op de stip (10’). Van Peteghem kopte over en Van Kerckhove stond pal op een vlam van Druwé. Toen de bezoekende verdediging zich verslikte was Van Rie er als de kippen bij om Merelbeke op voorsprong te knallen (22’). Aan het halfuur spatte een pegel van Van Rie uiteen op de dwarsligger. Aan de overzijde geraakte Jacobs niet voorbij de thuisdoelman.

Halfweg de tweede helft speelde Zelzate hoog spel met extra aanvalskracht maar Van Kerckhove toonde zijn klasse. Eerst haalde hij een schot van Paerewijck uit de kruising en even later pareerde hij een knal van Erkoç naar de hoek. Toen Rawidjan foutief werd gestopt ging de bal op de stip. Van Kerckhove stopte de poging van Jacobs maar de penalty moest worden hernomen. Paerewijck achter de bal en de gelijkmaker lag in de netten (79’). Uiteraard gingen de poppetjes aan het dansen en werd de sfeer rond het terrein een stuk bitsiger. Kort voor tijd legde Erdogan de eindstand vast toen hij in een geharrewar bij een hoekschop de bal over de lijn kon duwen. Na het laatste fluitsignaal kookten enkele potjes over maar het bleef bij verbaal geweld.

KFC Merelbeke: Van Kerckhove, De Rudder, De Maertelaere, Daneels, Baetens (46’ Van den Abeele), Elewaut, Joye, Van Peteghem, Van Rie (75’ Van Damme), Erdogan en De Schrijver

KVV Zelzate: Braeckman, Druwé, Vandevyvere, Joachim en Joren Hebberecht, Jacobs, Dierickx, Paerewijck, Erkoç, Rawidjan (81’ El Boutzahkti) en Behiels (69’ Broeckaert)

Doelpunten: 7’ Paerewijck 0-1; 10’ Joye 1-1; 22’ Van Rie 2-1; 79’ Paerewijck 2-2; 85’ Erdogan 3-2

Gele kaarten: Rawidjan, Braeckman en Paerewijck