Eendracht Opstal
Bambrugge RC
Datum: 25/09/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Opstal pakt gelijkspel in blessuretijd tegen Bambrugge
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal pakt gelijkspel in blessuretijd tegen Bambrugge
Foto: © SC

Na een wedstrijd met twee gezichten viel de beslissing pas in een rumoerig en spannend slot. Met nog 9 spelers op het terrein moest Bambrugge de gelijkmaker slikken in de slotseconden bij Eendracht Opstal.

Na een lange aftastingsronde kwam er animo in de match toen Bart De Durpel een vrije trap op het hoofd van Michael Keymolen schilderde en de bezoekers mochten juichen (11’). Ook het volgende gevaar kwam van Bambrugge maar Jens Haelterman was te verrast om een mistasten van Niels De Maeyer af te straffen (18’). Opstal reageerde via Jan Van Baeveghem en Yannick De Temmerman moest plat op het schot (25’). De bezoekende goalie had een knappe save nodig bij een vlam van Dean Meert (36’). Toen Kevin Goossens zich vrij kapte kon Sander De Batselier de bal nog met de vingertoppen over de lat tikken (39’).

Opstal kwam gretig uit de kleedkamers via Sven Munaron die zich door het hart van de bezoekende defensie dribbelde en het leder in de winkelhaak knalde (47’). Bambrugge was even van slag maar ontsnapte nadat Munaron een voorzet van Khalid El Boudati van dichtbij over liftte (51’). Even later liet Meert een open kans onbenut. Mertens verlengde een inzenden van El Boudati naar Meert maar die trapte over de bal (56’). Bijna kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen De Batselier op het been van Haelterman ontzette en de bal tergend naast de paal ging (61’). Aan de zijlijn duwde Dries De Vis een speler van zich af en mocht gaan douchen (72’). Een schot in de draai van Stef Mertens ging naast (75’). Opstal bleef druk zetten en een voorzetschot van El Boudati sprong via de binnenkant van de paal terug in het veld. Munaron trapte de rebound te zacht in de handen van De Temmerman (80’). Bambrugge counterde onmiddellijk en Arne De Coninck bediende Goossens die niet aarzelde (81’). De thuisploeg ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker maar Munaron devieerde een voorzet naast (88’). Seconden later ging Haelterman stevig door en ook hij mocht vervroegd vertrekken. Opstal nam risico’s en dat brak bijna zuur op. Tim Van der Elst kopte te zacht terug en de snelle Goossens vlamde overhoeks nipt naast (90’). De Batselier zette een snelle aanval op, Munaron kapte zich vrij in het hart van de verdediging en de gelijkmaker lag in de netten.

Volgende zaterdag trekt Opstal naar Melsele. Bambrugge is zondag gastheer voor Kemzeke.

Eendracht Opstal: De Batselier, Van Der Elst, Deleau, De Maeyer, S. Munaron, Mertens (83’ Ferratou), Haegeman, Van Baeveghem (46’ El Boudati), Meert (73’ De Nutte), Harnie, Saerens.

RC Bambrugge: De Temmerman, De Moerloose, Keymolen (83’ Van de Vijver), Wantens (46’ De Coninck), Arnolis, De Vis, Goossens, De Durpel (69’ Coetsiers), Haelterman, Rooms, Van den Berghe

Doelpunten:11’ Keymolen 0-1; 47’ Munaron 1-1; 81’ Goossens 1-2; 92’ Munaron 2-2.

Kaarten: geel: Saerens; Meert; Goossens. Rood: 72’ De Vis; 89’ Haelterman (2x geel).