Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Doelpunten bij de vleet in Geraardsbergen tegen Zele
Gentil Dossche

Leider Eendracht Zele moest een vroege voorsprong duidelijk inleveren maar kon in blessuretijd toch nog een punt uit de brand slepen bij SV Geraardsbergen.

Van bij de aanvang startten de bezoekers tegen een hoog tempo met een paar goede mogelijkheden. Even voor het kwartier kopte Ahmet Turk een hoekschop van De Witte tegen de touwen. Solis Sanchez stuitte op Wittenberg en Geraardsbergen nam nu de touwtjes in handen. In een tijdspanne van amper 7 minuten werd de achterstand omgebouwd naar een dubbele voorsprong via Schiettecatte, De Durpel en Vanderbeck (27’). Zele reageerde en Turk knalde de aansluitingstreffer binnen (29’). Tot aan de rust namen beide ploegen gas terug.

Na de koffie mocht De Wannemaeker de voorsprong uitdiepen van op de stip maar knalde op De Brouwer. Even later mocht ook Amazou aan de slag van op het penaltypunt maar ook hij kon niet scoren. De Vuyst zette de bezoekers terug op een dubbele achterstand. Match gespeeld zou je denken maar Zele sloop terug dichterbij toen Amazou een nieuwe strafschop wel kon verzilveren (83’). In blessuretijd kreeg Geraardsbergen nog een koude douche toen El Mousati de 4-4 op het bord prikte.

SV Geraardsbergen: Wittenberg, Pruyt, De Vuyst, De Wannemaeker, Standaert, Van Slembrouck, Vanderbeck (78’ De Couvreur), Machtelinckx, Schiettecatte (72’ Van der Linden), De Durpel, Merckaert (58’ Wittebrood).

E. Zele: De Brouwer, Hallaert (69’ Serraes), El Mousati, Van Acker, De Witte, Salembier (56’ De Visser), Solis Sanchez, Michels, Amazou, Charifi (69’ De Man), Turk.

Doelpunten: 12’ Turk 0-1, 20’ Schiettecatte 1-1, 22’ De Durpel 2-1, 27’ Vanderbeck 3-1, 29’ Turk 3-2, 50’ De Vuyst 4-2, 83’ Amazou 4-3, 92’ El Mousati 4-4.

Kaarten: Geel: De Wannemaeker, El Mousati, Charifi. Rood: 83’ Pruyt.