RFC Wetteren
Appelterre-Eichem
Datum: 25/09/2011 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 4
Appelterre kan vroege voorsprong vasthouden bij RC Wetteren
Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre kan vroege voorsprong vasthouden bij RC Wetteren
Foto: © SC

Voor een ruime publieke belangstelling ging RC Wetteren-Kwatrecht onverdiend de boot in tegen Appelterre-Eichem. Dit keer konden de tabaksplanters een vroege voorsprong vasthouden tot het einde.

De eerste aanval van de bezoekers resulteerde in een prachtige goal van Meuleman die een teruglegger van de snelle Witpas hoog in de Wetterse touwen knalde (7’). De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker maar Vergucht liet een unieke kans liggen en knalde over (22’). Twee min later was Meuleman ei zo na bij de 0-2 na een handige deviatie achter het steunbeen. Het leder hobbelde rakelings naast de verste paal. Kulkens probeerde een zeer verre lob terwijl Vergucht een knappe voorzet van Hoorens niet kon afronden. Een verre inworp van Vergucht ging aan iedereen onberoerd voorbij. Een te zwak schot van Matthieu Verhoeven kort voor de rust was onvoldoende om Malfait te bedreigen.

Onmiddellijk na de koffie kopte Mertens de gelijkmaker binnen maar werd afgevlagd. Zowel Troch als Vergucht kon een strakke voorzet van De Groote niet in doel verlengen. Aan het uur haalde Ben Youssef een vlam van De Groote nog net uit de baan. Een centrale verdediger deed hetzelfde bij een schicht van Vergucht. Appelterre kwam er helemaal niet meer aan te pas en loerde op de counter. De gelijkmaker kon niet uitblijven dacht het thuispubliek. Toch kwam die er niet, een reeks hoekschoppen ten spijt. Troch kopte van dichtbij over en Janssens kon de voorbereidende dribbel van Haentjens niet afwerken.

RRC Wetteren-Kwatrecht:De Smet, Van Durme, Vermeerschen, F. Verhoeven, M. Verhoeven (70’ Janssens), Troch (85’ Van De Sompel), De Groote, Gijsbrecht (62’ Haentjens), Mertens, Vergucht, Hoorens.

E. Appelterre-Eichem:Malfait, Perreman, Moulart, De Kegel (55’ Ben Youssef), De Raeve, Sonck, Verdoodt, Kulkens (69’ Van Den Berghe), Goubert, Meuleman, Witpas (46’De Visscher)

Doelpunt: 7’ Meuleman 0-1

Gele kaarten: Mertens; De Raeve