stvSTVV
zwaZulte Waregem
0-1
1-1
1-2
Datum: 24/04/2010 20:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stayen
Sint-Truiden laat tweede plaats liggen
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Sint-Truiden laat tweede plaats liggen
Foto: © SC

Sint-Truiden is er niet in geslaagd te profiteren van de nederlaag van Club Brugge. De Kanaries gingen in eigen huis verrassend onderuit tegen Zulte Waregem en laten zo de kans om tweede te worden liggen.

Sint-Truiden kon mits winst tegen Zulte Waregem op gelijke hoogte komen met AA Gent, dat morgen nog op het veld van Anderlecht speelt. De Kanaries lieten die kans echter liggen. Na een bijzonder flauwe partij verloor STVV terecht met 1-2.

De bezoekers lieten al in het eerste kwartier van zich spreken. Zulte Waregem zette meteen druk en versierde al na vijf minuten een goede kans. Lyng en Nfor waren in dezelfde fase heel dicht bij de 0-1, maar Sint-Truiden hield stand. Drie minuten later was het dan toch raak. Lyng zette een knappe rush op, speelde de bal door naar de bedrijvige Nfor en die legde de eerste van de avond in het mandje. Ook na de 0-1 kwam Sint-Truiden nauwelijks in het stuk voor. De Kanaries wisten van geen hout pijlen maken, maar kwamen toch met heel wat geluk op 1-1. Dachelet werkte een ongevaarlijke voorzet van Odoi in eigen doel.

Sint-Truiden leek even moed te putten uit de onverwachte gelijkmaker, maar lang duurde de Truiense opleving niet. Zulte Waregem nam de wedstrijd al gauw weer in handen en scoorde op slag van rust de verdiende 1-2. Nfor kon helemaal alleen aan de tweede paal met een volley Mignolet verschalken. Eerder had diezelfde Nfor al een dot van een kans op een tweede treffer gemist.

Vlak na de koffie kwam de aanvaller zelfs dicht bij de geruststellende 1-3, die kwam er echter niet meer. Zulte Waregem maakte minder indruk na rust, maar had toch weinig problemen om een zwak Sint-Truiden af te houden. De Kanaries voetbalden wel beter dan in de tweede helft, maar bleven de slordigheden opstapelen en wisten geen goal te puren uit de schaarse kansen. De 1-2 na 90 minuten was dan ook de logica zelve.

 

Opstellingen

STVV STVV

  Speler G Beoordeel
Mignolet Simon 90' -
Cantaluppi Mario 90' -
Euvrard Vincent   90' -
Buysens Ludovic 90' -
Odoi Denis 90' -
Mennes Wim 90' -
Delorge Peter 90' -
Wilmet Jonathan 90' -
Siani Sébastien 67' -
Deferm Giel 45' -
Sidibé Ibrahima 90' -
  Bank G Beoordeel
Onana Hervé Ndjana 23' -
Chimedza Cephas 45' -

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
Colpaert Steve 90' -
Minne Stijn 90' -
Buysse Bart 90' -
Dachelet Miguel 90' -
Van Nieuwenhuyze Ludwin 90' -
Matton Thomas 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Ernemann Steffen 90' -
Nfor Ernest ⚽ ⚽ 90' -
  Bank G Beoordeel
Meert Stijn -  
Roelandts Kevin 5'  
Herbeleef STVV - Zulte Waregem