Stadion: Stayen

Herbeleef STVV - Zulte Waregem (Play-off 1)

Volg de match tussen STVV en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Indien STVV wint, springt het over Club Brugge naar de derde plaats. Een onverhoopt succes voor de club.
Sint-Truiden: Mignolet Simon, Cantaluppi Mario, Euvrard Vincent, Buysens Ludovic, Odoi Denis, Mennes Wim, Delorge Peter, Wilmet Jonathan, Siani Sébastien, Deferm Giel, Sidibé Ibrahim.
Zulte Waregem: Bossut Sammy, Colpaert Steve, Minne Stijn, Buysse Bart, Dachelet Miguel, Van Nieuwenhuyze Ludwin, Matton Thomas, Hyland Khaleem , Ernemann Steffen, Nfor Webnje Ernest, Lyng Emil.
1
We zijn er aan begonnen.
5
Zulte Waregem is het best aan de wedstrijd begonnen. Lyng en Nong komen in dezelfde fase heel dicht bij de 0-1, maar Sint-Truiden overleeft.
8

Goal
Doelpunt van Ernest Nfor (Onbekend Onbekend)
Lyng zet een knappe rush op en steekt de bal goed door tot bij Nfor. Die werkt koelbloedig af: Zulte Waregem verrassend op voorsprong.
20
Sint-Truiden komt niet aan voetballen toe. De Kanaries zijn een schim van zichzelf en staan terecht 0-1 achter.
23

Owngoal
Owngoal van Miguel Dachelet: -
Pech voor Zulte Waregem. Dachelet werkt een ongevaarlijke voorzet van Odoi tegen de netten. STVV herleeft.
26
Sint-Truiden is na de gelukkige gelijkmaker met iets meer vuur gaan spelen en zo is de wedstrijd wat meer in evenwicht. Grote kansen blijven voorlopig nog uit.
40
Het vuur is er weer uit bij de thuisploeg. Zulte Waregem domineert en drukt. De 1-2 lijkt in de maak.
44
Twee goede kansen in dezelfde minuut: eerst kan Nfor na een knappe counter de 1-2 scoren, de aanvaller mist. Meteen daarna wordt een poging van Sidibé aan de overkant van de lijn geveegd.
45
We zijn er opnieuw aan begonnen.
45

Goal
Zulte Waregem krijgt op slag van rust wat het verdient: Nfor scoort met een knappe volley zijn tweede van de avond.

Scheidsrechter
Rust
Aan de rust staat Zulte Waregem verrassend, maar daarom niet verdiend met 1-2 voor. Essevee maakte indruk in de eerste helft en overtroefde Sint-Truiden op alle fronten. De Kanaries kunnen vanavond de derde plaats grijpen, maar daar is voorlopig weinig van te merken. Het zal een flink stuk beter moeten in de tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Giel Deferm
Ingevallen Cephas Chimedza

Guido Brepoels grijpt in tijdens de rust: hij haalt Deferm naar de kant en brengt Chimedza erin.
48
Net als heel Sint-Truiden is Simon Mignolet zichzelf niet vandaag. De doelman grabbelt naast de bal en ziet hoe Nfor bijna de 1-3 aantekent.
52
 Gele kaart voor Vincent Euvrard

57
Eindelijk nog eens gevaar van Sint-Truiden: Bossut heeft een goede redding in huis op een poging van Sidibé.
67
Vervangen Sébastien Siani
Ingevallen Hervé Ndjana Onana

67
Sint-Truiden lijkt er nu toch wat meer in te geloven dan in de eerste helft, al blijven de kansen bijzonder schaars.
70
Na een leuke aanval kan Sidibé draaien en schieten, maar zijn schot belandt via een Waregems been naast doel.
72
Ernemann neemt met een staalharde vrijschop Mignolet onder vuur, maar de doelman houdt stand.
75
Bossut duwt een kopballetje van Buysens uit zijn doel.
81
Sint-Truiden komt nu heel dicht bij de gelijkmaker. Na een blunder van Minne kan Onana scoren, maar Bossut komt goed tussen. In de rebound knalt Sidibé torenhoog over.
85

90
Sidibé wordt goed aangespeeld voor doel, maar weet alweer niet te scoren. Sint-Truiden heeft nog vier minuten extra tijd om punten te pakken.