gnkKRC Genk
kvkKV Kortrijk
Datum: 11/04/2012 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
RC Genk wipt over Kortrijk naar vierde plaats
Fabian Morren
| 0 reacties
RC Genk wipt over Kortrijk naar vierde plaats
Foto: © SC

Racing Genk doet weer helemaal mee voor de derde plaats in play-off 1. De uittredende landskampioen hield thuis Kortrijk af en boekte zo zijn tweede zege in vijf dagen.

Fabian Morren en Johan Walckiers in Genk

Hein Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal op twee posities ten opzichte van de wedstrijd tegen Club Brugge. Tambe en Oussalah kwamen in de plaats van respectievelijk Capon en Mulemo. Genk-trainer Been moest de geschorste Jeroen Simaeys noodgedwongen vervangen. Torben Joneleit vierde zo na zeven maanden zijn wederoptreden.

Snakken naar de rust
Aan vertrouwen hadden beide teams geen gebrek. Kortrijk behaalde een knappe 4 op 6 tegen Anderlecht en Club, terwijl Genk zaterdag met 2-0 van AA Gent won. Kevin De Bruyne was toen de man van de match met twee assists. De middenvelder etaleerde ook tegen Kortrijk in de eerste helft meermaals zijn klasse. De soms perfecte passes leverden echter geen groot doelgevaar op. Al kwam dat ook omdat Buffel niet afrondde, maar na een (licht) contact met També naar de grond ging. Scheidsrechter Virant vond het echter niet voldoende voor een penalty.

Kortrijk was zeker niet naar de Cristal Arena afgezakt om zich in te graven. Met vijf aanvallend ingestelde spelers wilde Hein Vanhaezebrouck zeker niet afwachten. De Kortrijkzanen werden toch veel op de eigen helft gedrongen. Niet dat de suprematie van Genk zo groot was, maar de thuisploeg was wel beter. Een knappe omhaal van Benteke ging over, een schot van Vossen naast en een trap van Benteke werd goed gepareerd door Kristof Van Hout. Aan de overkant stond Köteles werkloos toe te kijken. Kortrijk was er dan ook niet echt rouwig om toen het rustsignaal weerklonk.

De bezoekers waren in het begin van de tweede helft toch wat meer aanwezig. Een schot van Nfor ging al heel snel over, maar het was Genk dat op voorsprong klom. Benteke kopte een voorzet van de onvermijdelijke De Bruyne terug tot bij Vossen, die het leer onhoudbaar voorbij Kristof Van Hout trapte. De reactie van Kortrijk bleef niet uit. Na een schot van Monrose bleef de bal in het strafschopgebied hangen, maar Pavlovic kreeg het leer niet voorbij Köteles.

Owngoal
Dat was veruit de enige kans die Kortrijk kreeg. Niet dat Genk zelf voortdurend gevaarlijk was, maar de landskampioen kwam ook niet in de problemen. Achterin verving Joneleit de geschorste Simaeys met verve. De verdediger lijkt helemaal verlost van zijn zware enkelblessure. De West-Vlaamse boeken mochten helemaal dicht na een vrije trap van Kevin De Bruyne. Die werd immers door Martin in eigen doel geduwd.

Herbeleef KRC Genk - KV Kortrijk

Vooraf