staStandard
cluClub Brugge
Mohammed Tchite (pen) 66'
1-0
1-1
92' Ryan Donk
Datum: 12/04/2012 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Donk verovert nog punt voor mak Club
Donk verovert nog punt voor mak Club
Foto: © SC

Standard heeft in extremis nog de drie punten uit handen gegeven tegen Club Brugge. Negentig minuten waren de Luikenaars de betere ploeg, maar in de toegevoegde tijd kreeg Donk veel te veel ruimte en zorgde voor een gevleid punt voor de West-Vlamingen.

Tomas Taecke en Johan Walckiers in Luik

Club Brugge was er niet gerust in voor de wedstrijd, dat hoorden we van verschillende kanten. En Standard gaf hen in de beginfase ook reden tot ongerustheid. De Rouches combineerden immers een stuk beter dan hun blauw-zwarte tegenstander. Bolat zag amper een bal in zijn buurt komen terwijl Almebäck en Figueras wel hun handen vol hadden met Tchité van Jorgacevic weg te houden.

Gaandeweg werd er echter een evenwicht gevonden dat de wedstrijd niet ten goede kwam. Veel strijd op het middenveld, maar amper dreiging in en rond de zestien. Eén keer wel toen Gakpé de zestien in liep met de bal aan de voet en aangetikt werd door Figueras, maar ref Wouters gaf geen krimp. Het werd, samen met een afgeweken kopbal van Akpala op de paal en een schot van Vazquez gepakt door Bolat, één van de schaarse hoogtepunten in een magere eerste helft.

Nu wel penalty
Standard begon aan de tweede helft zoals aan de eerste, met als enige verschil: nu waren er wel kansen. Gonzalez en vooral Gakpé zetten Jorgacevic aan het werk. Die laatste zag zijn schot na de parade van de Serviër aan de verkeerde kant van de paal wegdraaien. Club Brugge was echt nergens meer. Het middenveld - met name Vadis en Blondel - werden gewoon weggepowered door Gonzalez en Buyens. De Rouches hadden met Gakpé, in de ploeg voor de afwezige Batshuayi, ook de beste man op het veld in de rangen.

Het bleef maar duren en de voorzetten bleven het Brugse zestienmetergebied invliegen. Bij één daarvan werd Gonzalez onderuit getrokken door Högli. Met de niet-gegeven overtreding op Gakpé in de eerste helft in het achterhoofd twijfelde scheids Wouters deze keer niet. Hij wees resoluut naar de stip waar Tchité niet miste.

Donk dan toch
Wie zich nog aan een stormloop van Club verwachtte, kwam bedrogen uit. Het was zelfs Standard dat nog de beste kansen had via een bedrijvige Tchité. Het sputterde langs alle kanten bij de bezoekers, maar dan kwam er dan toch die ene aanval via de rechterkant. Hoefkens kwam hoog opgerukt en mocht vrij voorzetten. Donk, ingevallen en voor één keer op het middenveld, kreeg alle ruimte om de bal in te schieten. De ontgoocheling bij de thuisploeg was groot.

Standard leek de hele tijd alles onder controle te hebben, maar één moment van onoplettendheid kostte hen twee belangrijke punten in de strijd om de derde plaats. Club Brugge pakt één punt terug op Anderlecht en staat nu op vier eenheden van de Brusselaars.

Herbeleef Standard - Club Brugge

Vooraf