cluClub Brugge
staStandard
Datum: 22/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Standard (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
















Club Brugge - Standard
17:10
Een Brugse zege = vijftiende landstitel?
Bij Club weten ze alvast wat er op het spel staat vandaag. Een overwinning tegen Standard zou de poort richting titel volledig openbeuken. In dat geval volgt Anderlecht al op 9 (!) punten, in feite dus 10 als je weet dat blauw-zwart bij een ex aequo altijd kampioen is.
17:26
Welk Standard krijgen we?
Dé vraag is hoe de ploeg van Ricardo Sá Pinto zich vandaag zal presenteren. Thuis al drie keer gewonnen (tegen Charleroi, Gent en Anderlecht), maar op het veld van Genk zagen we een flets en dus verliezend Standard.
17:11
Ook Luikenaars kunnen topzaak doen
Niet alleen de thuisploeg, ook de bezoekers uit de Vurige Stede hebben alle redenen om er stevig in te vliegen. Bij winst komt Standard zowaar naast grote rivaal Anderlecht op plek twee. Voor paars-wit eindigen, dat zou voor veel jolijt zorgen in Luik.
17:51
Aftellen naar de aftrap
Nog tien minuten en we kunnen eraan beginnen hier op Olympia. Ideale omstandigheden voor een toppot voetbal in play-off 1: een prima veld, leuk lenteweertje én twee kwalitatieve ploegen. De leider tegen het team in vorm.

Vooraf

16:56
Ivan Leko pakt uit met Poulain en Cools
'Never change a winning team', zou het credo van Club kunnen zijn, maar Ivan Leko moet één noodgedwongen wissel doorvoeren. De licht geblesseerde Mitrovic wordt vervangen door Poulain. Daarnaast neemt Cools zijn plaats op rechts weer in ten nadele van Diatta.
17:02
Standard rekent weer op Luyindama
Ook bij de Rouches twee wissels in vergelijking met de gewonnen Clásico tegen Anderlecht. Christian Luyindama keert terug uit schorsing en dus moet de Griek Koutroubis wijken. Ook de Kroaat Duje Čop is er niet bij, we krijgen wel Valeriy Luchkevych.
1
Club Brugge-Standard: 0-0
2
Ochoa moet meteen plat op knal van Limbombe!
Daar is al het eerste gevaar van Club. Hans Vanaken bereikt Anthony Limbombe en die haalt meteen stevig uit. De Mexicaanse spektakelman Ochoa moet meteen naar de hoek en kan al bij al vlot pakken.
3
Het is blauw-zwart dat duidelijk de wet dicteert in de beginfase, alles speelt zich af op de helft van Standard. De hoge pressing van Club levert flink wat balverlies op bij de Rouches, die wel goed in de organisatie staan.
4
Gevaarlijke voorzet van Cools, ook Denswil dreigt!
Een lage cross van Dion Cools vanop zijn vertrouwde rechterkant levert Ochoa de nodige problemen op. De 32-jarige doelman kan de bal aan zijn eerste paal nog net naast duwen. Op de hoekschop die volgt treft Denswil ei zo na raak!
6
"Waar is de videoref?" Fans van Club lachen ermee
Terwijl Club bijzonder fors gestart is, vermaakt ook het publiek zich prima. Er wordt bijvoorbeeld flink gespot met de VAR: "Waar is de videoref?" Intussen probeert Standard een eerste keer te dreigen, maar zonder veel succes.
8

Goal
Doelpunt van Ruud Vormer (Onbekend Onbekend)
We zijn nog geen tien minuten ver of daar is de 1-0 al via Ruud Vormer! Slecht uitverdedigen bij Standard na een prima actie van Wesley en de kapitein uit Nederland borstelt het leer knap in de verste hoek. De trein lijkt weer vertrokken!
10
Een droomstart toch weer voor Club, dat het ook zelf afgedwongen heeft door Standard meteen bij de keel te grijpen. Ruud Vormer heeft intussen al 12 goals op zijn teller staan, de Gouden Schoen lijkt net op tijd helemaal terug.
12
Heel Club schreeuwt om een penalty!
Dion Cools trekt vanop rechts laag en gevaarlijk voor en de struikelende beer Luyindama lijkt de bal in zijn val met de hand te raken. Ref Laforge wuift het protest bij blauw-zwart weg, dit leek ons effectief wel heel licht.
13
Club zweeft op een roze wolk en daar is de volgende aanvalsgolf al. Anthony Limbombe met een paar overstapjes en vervolgens een listige voorzet. Ochoa verkijkt zich compleet en mag van geluk spreken dat er niemand aan de tweede paal stond.
15
Edmilson trapt pal op Gabulov!
Daar is de eerste serieuze prik van Standard en Carcela stuurt zijn maatje Edmilson perfect het straatje in. De Braziliaanse Belg besluit echter veel te zwak in de grijpgrage armen van Vladimir Gabulov. Dikke kans hoor!
17
Meteen weer naar de overkant waar Diaby de bal perfect aangeboden krijgt in de zestien, maar het ronde ding compléét verkeerd raakt. Het was alles of niks de poging van de Malinese pocketspits en het werd dus niks. Het leer vliegt meters over het doel van Ochoa. Wat een pass wel van Vormer!
17:55
Schitterende vlaggentifo van Club
Vlak voor de opkomst van de spelers weerklinkt 'You'll Never Walk Alone', het lijflied van Liverpool, uit duizenden kelen en intussen zwaaien de fans van Club met witte, blauw en blauw-zwarte vlaggen. Prachtig tafereeltje!
18:02
Chique volk geeft de aftrap in Brugge
Niemand minder dan Eric Gerets, een icoon van Club én Standard, ex-doelman Mathew Ryan en oud-spits Ronny Rosenthal geven de aftrap. Het publiek gaat nu al volledig uit de bol. We zijn intussen klaar om eraan te beginnen!
19
De eerste hoekschop voor Standard is inmiddels ook een feit, langzaam maar zeker vloeit er meer evenwicht in deze match. De Rouches lijken bekomen van die vroege uppercut en proberen te dreigen via woelwater cum laude Carcela.
21
De duels tussen Nakamba en Carcela zijn interessant om volgen en de krachtige Zimbabwaan heeft zijn handen vol met de dribbelkont van Standard. Al pakt die nu een mooie actie nu wel uit met een dramatische opening naar de rechterkant.
22
Emond hebben we nog niet veel gezien, maar nu dan toch eens. De Waalse spits zet zijn rode knikker tegen een vrije trap, maar de bal dwarrelt meters naast.
23
Wesley bijna met de 2-0!
Wat een pegel van Wesley Moraes! De Braziliaan profiteert van een tegen de grond gegane Laifis om verwoestend uit te halen en Ochoa moet alles uit de kast halen om de 2-0 van het bord te houden. Leuke match toch alweer hier in Jan Breydel.
25
Heel veel breiwerk op links bij Club, dat hebben we dit seizoen al wel vaker gezien. De driehoek Denswil-Vanaken-Limbombe knutselt bij momenten leuke dingen in elkaar, maar bij Standard zetten ze het daar ook wel prima vast.
27
Veel trek- en duwwerk in de zestien bij Standard op een hoekschop van Vormer, maar Laforge is niet van plan om de bal op de stip te leggen. Nakamba pikt op en wil de bal op links slim binnendoor steken, maar zijn poging mist alle precisie.
28

Goal
Doelpunt van Wesley (Ruud Vormer)
En hop! Daar ligt de tweede al in het mandje voor Club. Ruud Vormer zet zich op rechts heel sterk door en zwiept de bal perfect op de knikker van de bonkige Braziliaan. Ochoa is totaal kansloos! Het feest breekt hier al los.
30

Goal
Doelpunt van Edmilson (Mehdi Carcela)
Terwijl die van Club zich al kampioen wanen, zorgt Junior Edmilson toch voor een domper op het feestgedruis. De flankaanvaller troeft op een voorzet van Carcela zijn belager Cools af en de bal hangt tegen de touwen.
32
Drie goals in een halfuur, we mogen andermaal niet klagen. Gaan we weer richting de zes van donderdag? Club lijkt alvast niet aangeslagen en probeert meteen weer ten aanval te trekken. De intensiteit is immens.
34
Een zeldzame slechte pass zowaar van Vanaken en dat is jammer voor Club want Limbombe stond op links moederziel alleen en kon zo één tegen één een duel met Cavanda uitlokken. Niet goed uitgespeeld!
34

Goal
Doelpunt van Abdoulay Diaby (Hans Vanaken)
Hans Vanaken zet zijn foutje haast meteen recht door de bal knap te heroveren en zijn teruglegger op Diaby leidt tot een goal. De tospchutter van Club vindt een klein gaatje om te trappen en via de binnenkant van de paal is het 3-1! Jan Breydel ontploft voor de derde keer.
37
Kan dit nog mislopen voor Club Brugge?
De twee spitsen staan alweer op het scorebord en ook Ruud Vormer heeft er weer eentje extra op de teller staan, dit lijkt weer zo'n namiddag worden om in te kaderen voor de Brugse fans. Die richten hun gezangen nu aan het adres van de grote rivaal uit Brussel.
38
Edmilson blijft wel proberen, maar zijn krulbal richting de verste hoek is niet accuraat genoeg en dus wordt het een makkelijke plukbal voor Gabulov. Standard probeert opnieuw snel te reageren, maar dit keer lukt het toch iets minder vlot.
40

Goal
Doelpunt van Edmilson (Collins Fai)
En het is 3-2! Collins Fai met een schitterende pass voor Junior Edmilson en die verschalkt eerst de uitglijdende Dion Cools en vervolgens ook nog eens Gabulov. Wat een wedstrijd mensen!
42
Het moet gezegd, de veerkracht van Standard is een pak groter dan die van Charleroi afgelopen donderdag. De Rouches knokken zich nu al tot twee keer toe terug in de match, bewonderenswaardig toch. De Luikenaars willen hun rol van scherprechter naar behoren vervullen.
44
 Gele kaart voor Collins Fai

45
Ruud Vormer laat de 4-2 liggen!
Dikke mogelijkheid nu voor Club om er op slag van rust nog eentje bij te pompen. Uitstekende cross van Limbombe en aan de tweede paal mikt Vormer met het hoofd over het doel van Ochoa. Het publiek is ontgoocheld, dit had de 4-2 moeten zijn.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - Standard: 3-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Valeriy Luchkevych
Ingevallen Carlos Carlinhos


47
Ochoa houdt Vormer van de 4-2!
Bijna een blitzstart van Club want daar is Ruud Vormer weer slim ingelopen om zijn tweede van de namiddag binnen te knallen, maar Ochoa heeft een geweldige parade in huis. Een veelbelovend begin van de tweede helft!
50
Standard lijkt niet van plan om zich al gewonnen te geven en met deze tussenstand mag het nog altijd geloven in minstens een punt. Club ontwikkelt niet meteen een moordend tempo terwijl het nochtans naar z'n harde kern voetbalt. Meestal krijgen we dan een ontketend blauw-zwart te zien.
52
Carcela begint aan een van zijn knappe solo's, maar struikelt dan in de zestien en dat vindt het thuispubliek natuurlijk geweldig. Even later wel stevige dreiging. Edmilson muist er weer vanonder, maar zijn aflegger strandt op Poulain.
54
Wesley Moraes ligt even geveld en krijgt verzorging. Bij Club zijn intussen een aantal jongens naar de opwarming gestuurd. We zien Jelle Vossen, Krépin Diatta en Lior Refaelov in actie. De Braziliaanse targetman van Club hinkt intussen naar de kant.
56
Dion Cools speelt op offensief vlak een prima match, maar verdedigend ging hij wel al twee keer in de fout. Evenveel keer met een doelpunt tot gevolg. Dit keer een goeie voorzet van de jonge flankspeler, de bal wordt nog net voor de neus van Diaby in hoekschop geduwd.
58
Het blijft toch een dubbeltje op z'n kant. Standard gelooft nog in de 3-3, maar bij Club willen ze zo snel mogelijk die min of meer geruststellende 4-2. Dit is in ieder geval een topmatch in play-off 1, dat mogen we na een uurtje wel besluiten.
60
Standard geeft het nog lang niet op!
Toch weer een kans voor de Rouches, maar de volley in één tijd van Renaud Emond vliegt twee meter naast de kooi van Gabulov. Het publiek voelt dat het een tandje moet bijsteken want Club speelt toch met vuur.
62
Er sluipt twijfel in de Brugse rangen na niet bepaald de eerste totaal verkeerde pass. Dit keer is het Stefano Denswil die een verloren bal trapt en vervolgens vloekt en tiert. Spannend is het in ieder geval!
65
Vervangen Dion Cools
Ingevallen Krepin Diatta


65
Vervangen Wesley
Ingevallen Lior Refaelov


66

Goal
Doelpunt van Renaud Emond (Carlos Carlinhos)
We voelden het een beetje aankomen en het is van dat! De gelijkmaker van Standard. Carlinhos opent prima tot bij Renaud Emond en die krijgt alle tijd om Gabulov met een lage knal te grazen te nemen. Alles te herdoen voor een twijfelend Club.
69
Club Brugge lijkt het noorden kwijt na die gelijkmaker en probeert krampachtig opnieuw het aanvalsspel van de eerste helft op te pikken. Zonder succes tot nog toe, het publiek probeert dan maar wat vocale steun te geven.
70
Carlinhos waagt zijn kans voor 3-4!
Standard blijft héél scherp counteren en een van die prikken zorgt voor de volgende kans. Carlinhos, behoorlijk stevig ingevallen, wapent zijn schot, maar Gabulov kan de poging naast zijn doel kijken.
71
Vervangen Edmilson
Ingevallen Duje Cop


72
Wie deze match ook wint, beide ploegen hebben hun fans én de neutrale kijker stevig weten te verwennen. Wie gaat hier met de drie punten aan de haal? Club Brugge kan voorlopig amper druk ontwikkelen en de Rouches hebben dan ook bloed geroken.
74
 Gele kaart voor Christian Luyindama

74
De volgende poging van Standard is daar al met verdediger Laifis die het van ver probeert. Een strakke knal en dat is een dankbare bal voor Gabulov. Die heeft het tot nog toe alweer prima gedaan, maar moest zich toch weer drie keer omdraaien.
76
De zenuwachtigheid is immens op de tribunes en elke verkeerde pass of bal achteruit wordt op gemor en gefluit onthaald. Lior Refaelov zwiept een bal richting de tweede paal, maar Limbombe kan er niet bij. Neen, dit Club is het even kwijt.
78
Ruud Vormer knalt net naast!
De 4-3 stond bijna op het scorebord! Knappe aanval met Diaby en Vanaken in de hoofdrol en na een uitstekende reflex van Ochoa belandt de pal voor de voeten van Vormer. Die haalt in één tijd uit en ziet zijn loeier net naast belanden.
82
Penalty voor Club Brugge!
Renaud Emond raakt de bal met de hand net voor Limbombe er zijn hoofd kan tegen zetten en we krijgen na overleg met de VAR een strafschop! Een klusje voor Diaby!
83

Goal
Doelpunt van Abdoulay Diaby (Penalty)
Perfect omgezet in de bovenhoek door topschutter Abdoulay Diaby en die brengt zijn seizoenstotaal nu al op 14. Is dit de tik te veel voor een dapper Standard? Feest op alle banken en vooral ook veel opluchting.
85
Vervangen Anthony Limbombe
Ingevallen Alexander Scholz


87
Ze zijn nog niet helemaal klaar met dit Standard gezien de krappe bonus, maar de fans van Club zingen weer alsof het hier een concert in het Sportpaleis is. Het worden in ieder geval nog vijf prangende minuten...
89
Club gaat nog op zoek naar de 5-3 en de poging van Ruud Vormer valt maar net over het doel van Ochoa. We krijgen nog drie minuten extra, de spanning is te snijden hoor!
90+3

Goal
Doelpunt van Duje Cop (Renaud Emond)
In de allerlaatste minuut van de blessuretijd staat het zowaar gelijk! Duje Cop is er als de kippen bij om een afvallende bal in de kluts voorbij Gabulov te trappen. Wat een anticlimax voor Club Brugge!


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.