Datum: 12/05/2019 14:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Bosuil
Anderlecht overleeft powerplay Antwerp en trekt toch nog met punt naar huis
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Antwerpen
| 0 reacties

Antwerp en Anderlecht spelen gelijk op de Bosuil

Anderlecht overleeft powerplay Antwerp en trekt toch nog met punt naar huis

Anderlecht heeft een ware stormloop overleefd. Antwerp drukte de bezoekers een hele tweede helft lang weg, maar kon slechts één keer scoren. Daarmee deden ze de openingsgoal van Santini teniet.

Als je in België eens de Engelse sfeer wil opsnuiven, dan is er geen plaats beter dan de Bosuil. 'Rood en wit, de liefdevolle kleuren...', dat gaat voor een match door je ziel. Het publiek op de tribunes voedt de vechtlust die er in de ploeg zit. Maar Anderlecht vond daar de perfecte remedie op: zowaar vroeg scoren.

16de van Santini

Een frommelgoal van Santini, die een mislukt schot van Najar voorbij Bolat duwde. Het zal ze worst wezen, want het temperde het enthousiasme in het stadion toch wel wat. En de eigen aanhang schoot ook wakker. Anderlecht deed het verdedigend - met Sanneh in de plaats van Kara - aanvankelijk zeker niet slecht. Want Refaelov, Owusu en Lamkel Ze konden eigenlijk nooit in stelling worden gebracht. 

We schrijven wel 'aanvankelijk', want het ging serieus bergaf... Antwerp had wel veel goeie wil en het regende voorzetten en corners, met als enige resultaat een bijna own goal van Bornauw waar Didillon attent op was. 't Was aanvallen zonder overleg. Op goed geluk de bal voor de kooi en hopen dat hij eens zou goed vallen. En Anderlecht deed intussen niet veel meer. Verschaeren probeerde, maar veel ruimte was er niet.

Pompen en verzuipen

Antwerp ging op zijn beste kwaliteit spelen: fysiek. De tactiek van ballen blijven pompen leverde dan toch succes op. Het leer viel voor de voeten van Lamkel Ze, die eigenlijk niet meer kon en mocht missen: 1-1. Enkel verdedigen, 't is niet weggelegd voor Anderlecht. Maar ze konden er met de beste wil van de wereld niet meer uitgeraken.

Simao en Haroun beheersten het middenveld, Lamkel Ze en Baby de flanken. Tegen zoveel power konden de lichtgewichten van paars-wit zich niet staande houden. Kums, Trebel, Appiah, Najar, Verschaeren,... Allemaal weggeblazen. Volledig tegen de eigen goal werden ze gedrukt. Ze kwamen langs alle kanten. Een wonder dat die 1-1 op het bord bleef staan...

Met de inbreng van Saelemaekers en Amuzu geraakten ze er het laatste kwartier iets meer onderuit, maar 't bleef een half mirakel dat ze overleefden. Santini had zelfs nog voor de onverdiende winst kunnen zorgen, maar besloot over. Een wedstrijd die niet de annalen gaat ingaan als memorabel. Veel fouten en veel vechten, maar weinig voetbal.

Opstellingen

Antwerp Antwerp
  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan 90' -
Opare Daniel   0'  
Arslanagic Dino 90' -
Van Damme Jelle 90' -
Juklerød Simen 90' -
Haroun Faris   90' -
Govea Omar 90' -
Refaelov Lior 90' -
Lamkel Ze Didier 90' -
Owusu William A 86' -
Baby Amara 75' -
  Bank G Beoordeel
Yatabare Sambou 90' -
Rodrigues Ivo 15' -
Bolingi Jonathan 4'  
Matheus -  
Teunckens Jens -  
Simao David Martins -  
Hairemans Geoffrey -  
Anderlecht Anderlecht
  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' -
Appiah Dennis   90' -
Sanneh Bubacarr 90' -
Bornauw Sebastiaan 90' -
Cobbaut Elias 90' -
Trebel Adrien 90' -
Kums Sven 90' -
Verschaeren Yari 90' -
Najar Rodriguez Andy Aryel A 64' -
Santini Ivan 90' -
Bolasie Yannick 73' -
  Bank G Beoordeel
Saelemaekers Alexis 26' -
Amuzu Francis 17' -
Kayembe Edo -  
Boeckx Frank -  
Zulj Peter -  
Gerkens Pieter -  
Lawrence James -  
Herbeleef Antwerp - Anderlecht

Vooraf

Play-off 1

 Speeldag 8