Club Brugge - Antwerp

Openda luistert afscheidsfeestje Wesley Moraes en Ivan Leko(?) op met late zege, Antwerp moet nog vol aan de bak voor Europa
Aernout Van Lindt Alexandre Fiammetti
Aernout Van Lindt en Alexandre Fiammetti vanuit Brugge
| 0 reacties
Openda luistert afscheidsfeestje Wesley Moraes en Ivan Leko(?) op met late zege, Antwerp moet nog vol aan de bak voor Europa
Foto: © photonews

Club Brugge had de tweede plek en de voorrondes van de Champions League al op zak. Het eindigde zijn seizoen met een thuiswedstrijd tegen Antwerp, dat wél nog alles had om voor te spelen. Dat leverde een intense wedstrijd op in Jan Breydel.

Voor Club Brugge was de laatste wedstrijd van het seizoen er eentje in het teken van afscheid nemen. Ivan Leko werd door de supporters aangezongen en bedankt met een aantal mooie spandoeken, een eveneens emotionele Wesley Moraes nam op het uur afscheid van zijn publiek. 

Openda met de vroege opener

Dan stond er voor Antwerp toch nog wat meer op het spel. Als ze op Jan Breydel beter deden dan Standard op bezoek bij Genk, dan was de derde plaats en Europees voetbal een feit voor The Great Old. Een uniek einde van een prachtig seizoen zou dat zijn.

Bölöni wilde dat gaan doen zonder Hairemans en Refaelov, maar met onder meer Govea tussen de lijnen en Seck in de verdediging. Als Antwerp aan verdedigen had gedacht, kwam het echter na drie minuten al bedrogen uit: Openda werkte een heerlijke aanval via Wesley, Diatta en Vanaken knap af en 1-0.

Mats Rits en Saulo Decarli werden centraal achterin uitgespeeld door Ivan Leko en beiden hadden het niet onder de markt tegen Mbokani en co. Die laatste tikte na een steal een lobje echter op de lat, een flater van Horvath werd ook niet afgestraft en Baby miste een onbegrijpelijke kans.

Pittige tweede helft

Na de pauze zou de 1-0 voorsprong er echter snel aan geloven. Refaelov was komen ingevallen op 'zijn' Jan Breydel en bracht meteen meer aanvalsdrang in The Great Old. Eerst kopte Baby een voorzet van Lamkel Zé tegen de touwen, even later zorgde Mbokani op aangeven van de VAR zelfs voor de 1-2.

Doordat het nog 0-0 was in Genk - Standard, was dat op dat moment voldoende voor plek drie. Bolat moest een paar keer de meubelen redden, na handspel van Opare ging de bal echter op de stip en maakte Vossen nog gelijk. 

Antwerp zette alles op alles en bracht ook nog Rodrigues en Bolingi in, maar die laatste miste vooral een dot van een kans. Aan de overkant was het meteen wél raak, Openda tikte een voorzet van Vormer tegen de touwen en zorgde zo voor een delirium. Antwerp moet nog aan de bak tegen Charleroi of Kortrijk. 

Goals

3
2

Balbezit

54
46

Aanvallen

38
58

Gevaarlijke aanvallen

35
48

Schoten op doel

6
1

Schoten naast/over doel

3
7

Geblokkeerde schoten

1
2

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

4
6

Buitenspel

2
2

Fouten

13
20

Vrije trappen

22
15

Doeltrappen

12
8

Inworpen

21
26
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws