"De VAR zat een paar keer tegen, ...": Rits, Vormer en Leko geven drie redenen waarom Club Brugge naast de titel greep

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge
| 45 reacties
"De VAR zat een paar keer tegen, ...": Rits, Vormer en Leko geven drie redenen waarom Club Brugge naast de titel greep
Foto: © photonews

Club Brugge sloot het seizoen in stijl af met een 3-2 thuiszege tegen Antwerp en heeft zo met 22 op 30 het beste rapport in play-off 1. Voor de titel was het (net) niet voldoende, spelers en coach blikken terug op het voorbije seizoen én geven aan waar het fout liep.

"Het was een heel mooi seizoen. Of het een beetje een zuur afscheid is doordat we de titel niet pakten? Misschien een beetje, maar we weten dat het we het hebben laten liggen tegen ploegen als Waasland-Beveren en Zulte Waregem onder meer in eigen huis", besefte Mats Rits.

Kleintjes, VAR & Standard

"Klopt, we hebben het laten liggen tegen de kleintjes", vulde Ruud Vormer aan. "Op zich moeten we positief zijn over ons seizoen, want we hebben het echt wel goed gedaan - ook in Europa. Of het anders had kunnen lopen? Misschien wel."

"We hadden de VAR een paar keer tegen ons en op Standard hadden we met 11 tegen 10 misschien ook meer kunnen doen. Dat is natuurlijk deel aan het spelletje, we mogen alles samen wel met een positief gevoel afsluiten."

De beste ploeg de voorbije maanden

Ook coach Ivan Leko is trots: "We wilden beter zijn dan vorig seizoen en waren dat ook. We speelden beter voetbal, we hebben vier punten meer dan vorig seizoen en hadden een mooie Europese campagne. Veel spelers maakten een enorme progressie dit seizoen, dat maakt me trots."

"De afgelopen maanden waren we de beste ploeg, we hebben het meeste punten in de play-offs. Hadden de omstandigheden ietsje anders geweest, hadden we misschien nog voor iets meer, iets groters kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties