KRC Genk - Standard

Standard pakt derde plek na gelijkspel in galamatch van kampioen Genk
Robby Morren Hannes Van Gael
Robby Morren en Hannes Van Gael vanuit Genk
| 0 reacties

Genk en Standard spelen 0-0 gelijk

Standard pakt derde plek na gelijkspel in galamatch van kampioen Genk
Foto: © photonews

Standard heeft de derde plaats te pakken. De Rouches hielden kampioen Racing Genk op een 0-0 en pakken zo een belangrijk punt dat volstaat om Antwerp achter zich te houden.

Een galamatch voor de nieuwe landskampioen. De voorbije dagen stonden in het teken van het vieren van de titel en dus bracht Philippe Clement liefst 7 nieuwe spelers aan de aftrap. Enkel Heynen, Trossard, Dewaest en Samatta bleven over van de spelers die ook tegen Anderlecht begonnen.  Bij Standard stuurde Preud’homme Mpoku en Pocognoli in de wei.

De sfeer was -hoe kan het ook anders- opperbest in de Luminus Arena. Alle kampioenendeuntjes passeerden de revue nog voor de aftrap. Dewaest, Samatta en Malinovskyi kregen respectievelijk de bronzen, zilveren en gouden schoen voor hun prestaties dit seizoen van de supporters.

De match zelf dan. Het vernieuwde Genkse elftal deed het helemaal niet slecht, eiste het balbezit op en verzamelde voldoende kansen op een voorsprong te rechtvaardigen.

Kosanovic moest het leer weg koppen voor de neus van Gano, Wouters kwam net te kort om de bal binnen te tikken, Dewaest testte Ochoa met een schuiver en Samatta knalde van dichtbij staalhard op de Mexicaanse goalie.

De troepen van Michel Preud’homme stelden teleur en konden er maar weinig tegenoverstellen tot op slag van rust Lestienne alleen opdook voor Jackers, maar de jonge doelman hield zijn netten schoon.

De jonge Genkse goalie zou ook na de pauze zorgen dat de nul op het bord bleef want toen de bal met een gelukje voor de voet van Lestienne kwam, had hij een geweldige reflex in huis.

De kersverse kampioen bleef de betere, maar het ontbrak aan efficiëntie voor doel. Kosanovic zat tussen een poging van Heynen, Ochoa redde een knal van Wouters die even later het leer net naast plaatste. Ingvartsen vond dan weer een Luiks been in zijn weg.

Oulare kon nog een counter opzetten, maar Carcela besloot te zwak. Genk verdiende meer, maar het bleef 0-0 en Standard neemt zo een belangrijk puntje mee uit de Luminus Arena dat de derde stek oplevert. Iedereen tevreden.

Goals

0
0

Balbezit

61
39

Aanvallen

80
58

Gevaarlijke aanvallen

56
30

Schoten op doel

7
5

Schoten naast/over doel

6
2

Geblokkeerde schoten

3
4

Hoekschoppen

5
5

Buitenspel

2
1

Fouten

11
10

Vrije trappen

11
13

Doeltrappen

8
15

Inworpen

11
9
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Play-off 1