Hoe stel je een elftal samen dat 3 dagen non-stop heeft gefeest? Clement legt uit
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Genk
| 2 reacties

Philippe Clement moest tegen Standard een ploeg opstellen die al drie dagen aan een stuk de titel had gevierd

Hoe stel je een elftal samen dat 3 dagen non-stop heeft gefeest? Clement legt uit

Donderdag was er de match tegen Anderlecht, gevolgd door vieringen in Brussel, discotheek Versuz en Genk zelf. Maar er moest zondag nog gevoetbald worden tegen Standard en ook na die match werd er vlotjes verder gefeest.

Clement legde na de match tegen Standard uit hoe hij zijn team heeft samengesteld voor de laatste match van het seizoen. "Ik zag zaterdag enkele spelers binnenstrompelen voor de training en toen vreesde ik voor de wedstrijd", aldus Philippe Clement.

Slechte shape

"Daarnaast heb ik ook geen risico genomen met jongens die de laatste weken al last hadden van kleine blessures. Zij die te veel gefeest hebben liet ik ook aan de kant", aldus Clement. En daar had de succestrainer van Genk een aparte manier voor.

"Voor de match moeten de spelers hun 'Shape' invullen en op basis daarvan heb ik mijn elftal op twee posities moeten wijzigen. Zij voelden zich niet goed genoeg om een degelijke match te spelen."

Trossard was een van de vier jongens die zowel tegen RSCA als tegen Standard mocht starten. "Hij had er op aangedrongen en ik gunde hem die applausvervanging", besloot Clement.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties