AA Gent heeft dan toch eerste zege in play-off 1 beet: invaller David nekt Standard in de slotminuut
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 0 reacties

AA Gent pakt na gek slot op veld van Standard dan toch eerste zege in play-off 1

AA Gent heeft dan toch eerste zege in play-off 1 beet: invaller David nekt Standard in de slotminuut
Foto: © photonews

AA Gent heeft na acht speeldagen dan toch zijn eerste zege in play-off 1 beet. De Buffalo's stevenden tegen Standard af op een gelijkspel na een late gelijkmaker van Lestienne, maar de ingevallen David zorgde in de slotminuut met zijn tweede van de avond voor de verhoopte driepunter.

Met één gelijkspel en zes nederlagen was Gent het kneusje van play-off 1 geworden. Een ploeg in vrije val, maar toch zat Michel Preud'homme met zorgen voor het voorlaatste thuisduel van de competitie. 'MPH' moest het onder meer zonder de geblesseerden Mpoku, Emond, Sa, Fai, Carcela en de pas geopereerde Vanheusden doen. Cavanda was dan weer geschorst. 

Puzzeltijd voor Preud'homme en dus vierde Oulare zijn rentree. Hij kwam half december voor het laatst in actie toen hij tegen het Turkse Akhisarspor zijn scheenbeen brak. Zijn collega bij Gent Jess Thorup kon wel een beroep doen op zijn type-elftal in de zoektocht naar die eerste en verhoopte driepunter. 

Maar het moet gezegd worden: beide ploegen hadden er zin in en zorgden voor een spetterende openingsfase. Halilovic lag aan de basis van de eerste dreiging, maar aan de overkant moest Yaremchuk altijd scoren na een heerlijke combinatie met een sterk spelende Odjidja. Hoewel diezelfde Yaremchuck net daarvoor de bal na een flipperkast niet tegen de netten kreeg. 

Dejaegere opent score

Kaminski zag dan weer een kopbal van Miangue op de bovenkant van de lat belanden, Bastien kon zijn schot niet kadreren. Het was Gent dat dan toch net voor het kwartier op voorsprong kwam. Souquet rolde de rechterflank op en de 0-1 was een koud kunstje voor Dejaegere

Twee wissels voor pauze bij Gent

Het tempo van het openingskwartier verdween daarna helemaal en net toen Derijck geblesseerd naar de kant moest, profiteerde Bastien optimaal met een rake kopbal na een goede voorzet van Goreux. 1-1 en alles te herdoen.

Marin en Halilovic kregen nog twee opgelegde kansen, maar trapten even veel keer recht op Kaminski. Rusten deden beide teams met een 1-1 tussenstand. Ondertussen had Gent zelfs nog maar één wissel over nadat ook Dejaegere mankend naar de kant werd geholpen. 

De bezoekers kwamen het best uit de kleedkamers en verdienden al snel een doelpunt. De pogingen van David (2x) en Sorloth leverden niets op, Yaremchuk verprutste alweer een opgelegde kans in de zestien. Het vizier van de aanvaller stond vrijdagavond niet bepaald op scherp. 

Die voorsprong kwam er toch halverwege de tweede periode. Sorloth bediende David en die knalde de bal kurkdroog binnen met links. Gent controleerde, Standard was met een vertimmerd elftal een schim van zichzelf. Ochoa loste een gevaarlijk schot van Odjidja, maar verder gevaar werd voorkomen.

Toch de 2-2

De gelijkmaker van Standard viel 10 minuten voor tijd uit de lucht. De pas ingevallen Lestienne kreeg de bal met een gelukje - na een cadeautje van de bezoekende defensie - en liet Kaminski van dichtbij kansloos. Beide teams leken op een gelijkspel af te stevenen, maar daar besliste David anders over. 

De aanvaller zorgde met zijn tweede van de avond in de slotminuut toch voor de eerste overwinning van Thorup en co. Standard bleef wezenloos achter en vergat zo over Antwerp naar de 3e plek te springen. Gent nadert dankzij de zege dan weer (voorlopig) tot op een punt van Anderlecht.

Meer nieuws

Meer nieuws