Jess Thorup reageert na deugddoende eerste overwinning in play-off 1: "Geen overwinning voor mij, wel voor de ploeg"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik
| 2 reacties
Jess Thorup reageert na deugddoende eerste overwinning in play-off 1: "Geen overwinning voor mij, wel voor de ploeg"
Foto: © photonews

Het heeft een tijdje geduurd, maar AA Gent heeft zijn eerste zege te pakken in play-off 1. Op het veld van Standard zorgde invaller David in het absolute slot voor de verlossende 2-3. Coach Jess Thorup was dan ook opgelucht.

"Zoals we de afgelopen weken speelden, verdienden we veel meer", vertelde Thorup na de wedstrijd. "Maar je moet er altijd in blijven geloven. Net zoals afgelopen week in de Champions League. Ook nadat Standard twee keer was teruggekomen, zijn we erin blijven geloven."

De druk op de schouders van Thorup werd groot na een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning. "Ik hoef mijn positie niet te bespreken. Ik had al gezien dat we de afgelopen weken op het goede pad waren. Dit is geen overwinning voor mij, maar wel een voor de ploeg. Ik ben close met de spelersgroep en de staff en iedereen had nog steeds geloof. Ook na deze kleine crisis", aldus de Deen. 

5e plek

Dankzij de 2-3 in Luik komt Gent voorlopig op een punt van Anderlecht en de vijfde plek, die mogelijk nog recht geeft op Europees voetbal. "We weten dat we daarop moeten jagen, maar het belangrijkste was om te scoren en de drie punten te pakken. Deze zege zal ons ongetwijfeld een boost geven. In de laatste twee matchen gaan we voor een zes op zes en dan zien we wel waar we eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties