zwaZulte Waregem
berBergen
Datum: 07/04/2012 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Regenboogstadion
Bergen in slotminuten voorbij Zulte Waregem
Melissa Maes
| 0 reacties
Bergen in slotminuten voorbij Zulte Waregem
Foto: © SC

Bergen wint in extremis met 0-2 van Zulte Waregem. De partij leek lange tijd op een scoreloos gelijkspel te eindigen, maar de Draken wisten alsnog te profiteren van de man-meer-situatie.

Zulte Waregem ontving zaterdagavond Bergen. Doelpunten vielen in deze partij niet te noteren, al was Mbaye Leye er dicht bij in de eerste helft. Zijn poging werd door Peter Franquart tijdig van de doellijn gekeerd.

De eerste periode werd nog ontsierd nadat Leye het veld moest verlaten nadat ref Tim Pots hem het rood karton presenteerde. De Senegalees vergreep zich aan Benjamin Nicaise die niet twijfelde om tegen de grasvlakte neer te gaan.

Na de koffiepauze had Jens Naessens de gelegenheid om de score te openen, maar hij tikte de stifter van Franck Berrier in één tijd over. Ook Jérémy Perbet was dicht bij de openingstreffer, maar Sammy Bossut pakte het lage schot.

In de slotfase zorgde Nicaise met een afstandsschot alsnog voor de overwinning. In de toegevoegde tijd pikte ook topschutter Perbet nog een doelpuntje mee. De Draken verstevigen dankzij de zege de eerste plaats in Groep B. Zulte Waregem blijft op de derde plek staan.

Herbeleef Zulte Waregem - Bergen

Vooraf