Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot bouwt feestje tegen 10 man van Lokeren
Robby Morren

Beerschot heeft gedaan wat het moest om in de running te blijven voor groepswinst in play-off 2: het won met ruime 4-1 cijfers tegen Lokeren. Een licht toegekende strafschop en rode kaart zorgden voor de ommekeer. De bekerwinnaar blijft zo achter met 1 op 6.

Robby Morren in Antwerpen

Op het Kiel kregen de supporters in de eerste helft doelpunten en opwinding voorgeschoteld. Al na een halfuur stonden er drie doelpunten op het scorebord en had scheidsrechter Alho-Guerreiro een rode kaart getrokken.

De partij begon goed voor Lokeren dat na drie minuten een goal afgekeurd zag wegens buitenspel maar kort na het kwartier mochten de bezoekers toch juichen toen Harbaoui een voorzet van Galitsios prima tegen de netten knikte. (0-1)

Strafschop en rood
De Lokerse vreugde duurde echter niet lang want minuten na de openingsgoal spurtte MacDonald richting doelman Copa. Hij werd in de zestien langs achter getackeld door Galitsios die schijnbaar de bal had maar toch duwde de ref hem prompt een rood karton onder zijn neus en Losada bracht de bordjes vanop de stip in evenwicht. (1-1) Het werd helemaal erg voor Lokeren toen Beerschot nog vier minuten later op voorsprong kwam na dom balverlies van De Pauw in de eigen zestien. Nyoni bediende de vrijstaande Dayan die van dichtbij binnenduwde. (2-1)

Met een man meer liep het allemaal wat makkelijker voor de Beren en MacDonald had voor de pauze nog een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten maar hij stuitte op doelman Copa. Nadat Peter Maes in de eerste helft Harbaoui al naar de kant haalde, liet hij ook Patosi bij de rust in de kleedkamer.

Pareltje van Angeli
Lokeren ging met een man minder wel op zoek naar de gelijkmaker waardoor er mogelijkheden op de counter kwamen voor Beerschot maar pogingen van Dayan en Losada werden afgeblokt. De beste kans was nog voor Dayan maar zijn goed geplaatste kopbal werd met een schitterende zweefsprong uit doel geranseld door Copa. Toch kon de bezoekende doelman niet verhinderen dat Beerschot nog twee keer scoorde. Het waren dan ook twee pareltjes. Eerst plaatste Angeli het leer vanop zo'n 25 meter mooi in de linkerhoek en even later zorgde de pas ingevallen Laerenbergh met een beauty voor de 4-1 eindstand.