Datum: 09/04/2012 18:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Bekoe leidt Lierse naar derbywinst
Bekoe leidt Lierse naar derbywinst
Foto: © SC

Lierse heeft de drie punten thuis kunnen houden tegen een mak KV Mechelen. Daarvoor legde het de basis in de eerste helft met goals van Claasen en Bekoe. KV milderde in de tweede helft, maar maakte nooit echt aanspraak op meer.

Johan Walckiers in Lier

Beide ploegen hadden een paar experimentele zaken in petto. Zo stond bij Lierse Bekoe voor de eerste keer aan de aftrap en kreeg ook Adesanya nog eens een kans. De bezoekers hadden in de goal Wouter Biebauw geplaatst op de plek van de normaal onbetwistbare Olivier Renard. De transfergeruchten rond zijn persoontje kunnen daar wel een rol in gespeeld hebben.

We hadden nu niet meteen veel spektakel verwacht, maar het eerste kwartier was er meer gebikkel dan voetbal te bewonderen. Gelukkig hielden de twee supporterskernen (het is geen Beerschot-Antwerp, maar het gaat er flauwweg toch naartoe) de ambiance er in. Die van Lierse lieten zich een eerste keer horen bij een kanonschot van Maric op vrijetrap dat op de paal strandde. Het legioen van KV moest het doen met een schot(je) van Henkens een half metertje naast.

Hoofdrol voor Bekoe
Zo gingen twintig minuten voorbij dat Lierse het meeste initiatief nam, maar het in de zone van de waarheid telkens fout liep. Tot Bekoe zich naar de achterlijn dribbelde en goed teruglegde op Claasen die de verste hoek vond. 1-0 en KV kreeg waar het om vroeg, want er zat absoluut geen lijn in het spel van de troepen van Marc Brys.

Lierse kreeg de bal makkelijk tot aan de kooi van Biebauw en daar kwam ook een tweede treffer uit voort. Claasen kon al te makkelijk passen tot bij Adesanya. De diepe spits pakte uit met een schot dat leek naast te vliegen, ware het niet dat Bekoe goed stond opgesteld om het leer binnen te duwen.

Mechelen maakt het nog spannend
KV Mechelen kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer en kon zelfs de aansluitingstreffer scoren. Gorius zette laag voor bij een corner waarop Cordaro goed kwam ingelopen en in de verste hoek scoorde. Malinwa putte moed en trok naar voor, maar kon Kawashima niet direct aan het werk zetten.

Lierse plooide terug en speculeerde op de counter. Bijna was het daarop prijs, want Bekoe bood na een indrukwekkende dribbel Claasen zijn tweede van de avond aan. Alleen voor Biebauw wilde de Zuid-Afrikaan nog terugleggen naar... niemand. Een serieuze kans verspild, noemen ze zoiets.

Lierse bleef de beste kansen versieren, steeds wel met een voet van Bekoe er in. De Ghanees mocht gerust de openbaring van de match genoemd worden en kreeg terecht een applausvervanging. Cordaro kreeg nog rood in de laatste minuut. Lierse won de derby dus en krijgt aansluiting bij Cercle Brugge.

Herbeleef Lierse SK - KV Mechelen

Vooraf