Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot behoudt waterkans na zege
Fabian Morren

Beerschot behoudt nog steeds een klein kansje op de groepswinst in play-off 2 na een 3-1-zege tegen Zulte Waregem. Bergen heeft wel een voorsprong van vier punten en er zijn er nog zes te verdienen.

Welgeteld vijf minuten had Hernan Losada nodig om Beerschot op voorsprong te brengen. Ook nadien bleef de thuisploeg beter. Mikulic en MacDonald hadden de kansen op 2-0, maar die tweede treffer bleef uit. Dat brak Beerschot kort voor rust zuur op. Jens Naessens, die de geblesseerde Leye, was komen vervangen, trapte in de rebound de gelijkmaker binnen. Zulte Waregem drukte door en Naessens kwam nog voor de pauze dicht bij een tweede goal.

De laatste minuten in de eerste helft van Zulte Waregem waren hoopgevend voor het tweede bedrijf, maar het was Beerschot dat de match opnieuw in handen nam. Al heel snel scoorde Roy Dayan de 2-1. Zulte Waregem straalde onmacht uit en kon enkel dreigen langs Serwy. Dat was meteen ook een serieuze kans, maar Pacovski redde.

Nadien had Zulte Waregem vooral het balbezit, maar echte kansen bleven uit. Het was de thuisploeg dat in de slotfase nog een keer scoorde. Öztürk bediende Hernan Losada en de Argentijn deed met zijn tweede doelpunt van de avond de wedstrijd op slot.